Liefde op restaurant

Grote romanticussen zijn waarschijnlijk al aan het aftellen: binnenkort vieren we weer Valentijn en waar kan je je dit beter vieren dan op restaurant? De njam!-redactie zocht voor jullie enkele leuke en originele tips uit waar je romantisch kan genieten. We wilden deze adresjes nu al met jullie delen zodat jullie op tijd kunnen reserveren voor een romantisch diner op 14 februari. Maar vergeet niet: ook buiten Valentijn kan je je geliefde hier gerust verrassen!   

Villa in the sky (Brussel)

Interieur Villa in the sky

In deze sterrentempel word je (bijna letterlijk) omver geblazen door het uitzicht. Villa in the sky is namelijk gevestigd op 120 meter hoogte op het dak van de IT Tower, een opvallend gebouw in de Brusselse skyline.  Een culinaire ervaring met een adembenemend uitzicht! ’s Middags kan je er lunchen met een uniek panorama over de stad, ‘s avonds dineer je er tussen de sterren en de verlichte Brusselse skyline.

Silo’s (Boortmeerbeek)

Interieur Silo's

Bij Silo’s in Boortmeerbeek geniet je van Belgische klassiekers in een prachtig kader. De vol-au-vent is ondertussen bekend als één van de beste in België en ook de dame blanche is al legendarisch. Reserveer hier dus zeker een tafeltje als je geliefde houdt van eerlijke, Belgische gerechten van hoogstaande kwaliteit. Het originele interieur in de oude mouterij krijg je er gratis en voor niets bij!

Little Asia (Brussel)

Interieur Little Asia

Van de exotische Vietnamese gerechten van njam!-chef Quyên Truong Thi wordt je geliefde vast en zeker ‘warm’. In dit Vietnamees toprestaurant kan je terecht voor smakelijke gerechten à la carte, of ga ‘all the way’ met één van de uitgebreidere menu’s.

Innesto (Houthalen)

Innesto

Restaurant Innesto is het gastronomische restaurant van chef Koen Verjans en zijn vrouw Sofie De La Rivière. Het is gelegen in Houthalen op het mooie domein ‘de Barrier’. Je kan er ook blijven overnachten in één van de mooie, romantische en luxueuze kamers. Een ideaal cadeau voor Valentijn ;-).

Little Gem (Antwerpen)

Interieur Little Gem

Bij Little Gem kan je terecht voor betaalbare, gezellige gastronomie. Het restaurant vind je op de Vlaamse Kaai in Antwerpen. De gepassioneerde chef Ilan Van Vaerenberg serveert er hedendaagse gerechtjes in een los kader. Op Valentijn wordt er een speciaal menu geserveerd en je kan er ook een ‘love box’ verkrijgen om je geliefde thuis te verrassen.

Bartholomeus (Heist)

Gerecht Bartholomeus

Zicht op zee, dat maakt je etentje extra romantisch. En zéker als je bij njam!- en sterrenchef Bart Desmidt tafelt. In restaurant Bartholomeus geniet je van verfijnde gerechten met het beste uit de zee. Een prachtige ervaring waarmee je gegarandeerd indruk maakt op je date!

De Oesterput (Blankenberge)

Oesters

Zeevruchten op Valentijn? Yes, please! In de Oesterput ga je romantisch smullen van kreeft, oesters, mosselen, gebakken zeetong, enzovoort. Of ga voor de ‘plateau royal’: een zeevruchtenschotel voor 2 personen, met een vers gekookte Canadese kreeft én een fles champagne.

Cor de Chasse (Wéris)

Badkamer BB Cor de Chasse

We geven je graag ook een tip mee in Wallonië: Cor de Chasse. In dit prachtige restaurant kan je heerlijk dineren, maar ook romantisch overnachten in één van de luxueuze kamers. De gastronomische arrangementen zijn ook nog eens goed geprijsd, je hebt dus echt geen reden om niet te boeken! 

 

Sven van de njam!-redactie

 

Lees ook...