Klink op een speciale Kerst met NONA June

Het worden speciale feestdagen dit jaar, zoveel is zeker. Of je nu in een beperkte bubbel viert, vanop afstand of met je gezin, één ding is zeker : we vieren het toch! Benieuwd naar wat deze feestdagen nóg specialer kunnen maken? Ontdek NONA June, de eerste Belgische non-alcoholische spirit als alternatief voor de klassieke gin en het ideale kerstcadeau voor elke cocktail enthousiast.

De complexe maar perfect gebalanceerde smaken in NONA June zorgen voor dat heerlijke extraatje aan elke feesttafel. Charlotte, de oprichtster van NONA en een jonge bio-ingenieur uit Gent, creëerde NONA June in samenwerking met enkele topchefs en sommeliers om zo de frisse, maar kruidige smaak te bekomen waar NONA June voor gekend is. NONA, negen in het Latijn, verwijst naar de 9 botanicals die in de spirit verwerkt zijn. June verwijst naar de jeneverbes, ook wel juniper berry genoemd, en is het basisingrediënt van NONA June, alsook van een klassieke gin.

Beleef de eindejaarsfeesten met NONA June

Beeld het je eens in, het is Kerstavond, het haardvuur staat aan, de kerstlichtjes branden en er komen heerlijke geuren van een lekker feestmaal uit de keuken. Het enige wat nog ontbreekt is een fris aperitief om de avond goed te starten. Hier komt NONA June in the picture : met NONA June maak je de lekkerste feestcocktails met weinig calorieën, zonder alcohol maar boordevol smaak.

Dit najaar pakt NONA June uit met twee feestelijke geschenken. Kies voor de NONA June Giftpack met bijhorende glazen en je hebt een all-in-one, one-for-all kerstcadeau onder de boom liggen. Wil je liever de fles in een leuke kerstverpakking? Kies dan voor de NONA June Xmas box en je krijgt er ongetwijfeld een warme glimlach voor terug.


Ho ho how to create NONA cocktails

Maak zelf gemakkelijk feestelijke NONA June cocktails en laat je verrassen door de verschillende smaakcombinaties. Hier kan je alvast inspiratie opdoen met drie receptjes voor de lekkerste alcoholvrije feestcocktails op basis van NONA June.

Leuk weetje: NONA June heeft nutriscore B aangezien NONA June een laag calorische spirit is.

NONA French N°9 met (zelf geplukte) sparrennaalden als alternatief voor een glaasje bubbels
- 5 cl NONA June
- 3 cl Zilversparsiroop
- Aftoppen met spuitwater

Oh dennenboom, wat zijn je naalden wonderlijk lekker? Ja hoor, met enkele sparrennaalden die je plukt tijdens een gezellige winterwandeling kan je zelf lekkere zilversparsiroop maken. Je voegt ze gewoon toe aan suikersiroop (suikersiroop maak je door eenzelfde hoeveelheid water en suiker op het vuur te zetten zodanig dat alle suiker smelt) en laat het enkele dagen of zelfs weken trekken zodat de smaken zich goed kunnen mengen.

Vul een champagneglas met NONA June, de zilversparsiroop en top af met spuitwater.

NONA Collins, een feestelijke cocktail met frisse citrussmaken

- 5 cl NONA June
- 3 cl Versgeperst citroensap
- 2 cl Suikersiroop
- Aftoppen met spuitwater
- Ijs - Citroenzeste / citroenschijfje - Takje tijm

De NONA Collins zorgt gegarandeerd voor een feestelijke sfeer in huis! Vul een longdrink glas met ijs en voeg NONA June toe, gevolgd door versgeperst citroensap en suikersiroop. Top af met spuitwater en roer zachtjes. Om je cocktail helemaal af te maken garneer je met een schijfje citroen of citroenzeste en een takje tijm voor wat extra kleur!

NONA Tonic, de perfect serve voor elke apéro

- 5 cl NONA June
- 10 cl Indian Tonic
- Ijs - Basilicum - Sinaasappelzeste 

Dé perfect serve en een niet te missen klassieker tijdens het aperitief is een NONA June & Tonic. Combineer alle ingrediënten in een mooi cocktailglas gevuld met ijs. Schenk 5cl NONA June in, voeg vervolgens 10cl Indian Tonic toe en roer zachtjes. Werk je cocktail af met een basilicumblaadje en sinaasappelzeste.

Waar vind ik NONA June?

Wil jij graag een NONA Gift onder de kerstboom zien verschijnen? NONA June is verkrijgbaar bij Delhaize, drankenhandelaars en online via nonadrinks.com. Neem een kijkje op de website en ontdek waar je NONA June kan kopen voor deze feestdagen!

Lees ook...