In de mood voor superfood: snack je gezond met Water Lily Pops

Op zoek naar een voed- en duurzaam tussendoortje of aperitiefhapje? Vervang de gebruikelijke chips of borrelnootjes eens door een kom gepofte waterleliezaden. Water Lily Pops vormen een gezonde, duurzame en plant-based superfood. Ideaal als je zorgeloos wil snacken en tegelijk de natuur een handje wil helpen. Benieuwd wat deze superfood snack zo lekker en bijzonder maakt? Wim Ballieu nam de proef op de som in Bal National. Lees snel verder en ontdek welke heerlijke apero hij in elkaar bokste met de Water Lily Pops van Zenko.

Wat zijn Water Lily Pops precies?

Aan de voet van het Himalayagebergte groeien gigantische waterlelies. Lokale vissers oogsten, roosteren en poffen de zaden van de bloemen al meer dan 2.000 jaar lang op traditionele wijze. Water Lily pops worden gepopt door de lokale ‘Mallah’ gemeenschap. Door kruiden en andere natuurlijke smaakmakers toe te voegen, verwerkt het Belgische merk Zenko de zaden tot een lichte, krokante en gezonde snack

Wist je dat …

  • Water Lily Pops 100% plant-based zijn? De perfecte snack als je graag plantaardig snackt.
  • Water Lily Pops gezond zijn? Ze zijn laag in calorieën.
  • Water Lily Pops van nature glutenvrij zijn?
  • Water Lily Pops rijk aan antioxidanten zijn? Ze helpen hart- en vaatziekten voorkomen.
  • Water Lily pops een natuurlijke bron van eiwitten zijn? Ze bevatten 10% proteïnen. 
  • Water Lily Pops duurzaam zijn? Van klein zaadje tot heerlijke snack, lokale boeren zorgen via een duurzame Seed to Snack-keten voor jouw gezond snackmoment.
  • Water Lily Pops een (her)ontdekking zijn van drie avontuurlijke vrienden uit België? Samen richtten ze Zenko op.

Ontdek drie verrassende smaken

Water Lily Pops zijn verkrijgbaar in drie heerlijke smaken:  

  1. Spicy
     
    Nood aan een spicy kick? Water Lily Pops Spicy met de smaak van chili flakes, koriander en een vleugje look zijn de ideale snack voor jouw volgende apero. Of gebruik ze als krokante topping bij een zomerse sushi salade of Pad Thai.
  1. Himalayan Pink Salt
     
    Dit zijn Water Lily Pops in hun puurste vorm. Proef de heerlijke geroosterde smaak van gepofte waterleliezaden met een vleugje Himalayan Pink Salt en liefde. 
  1. BBQ
     
    Liever een iets zoetere smaak? Geniet van Water Lily Pops met barbecuesmaak tijdens de pauze of tijdens een feestje.

Aperitief je mee met Wim Ballieu?

In Bal National ging chef-kok Wim Ballieu aan de slag met de Water Lily Pops van Zenko. Ook eens proberen? Je vindt het recept hier.

Lees ook...