Het Weekmenu: mealpreppen met Jeroen de Pauw

Bij njam! staat sinds deze week alles in het teken van mealpreppen. In het nieuwe programma “Het Weekmenu” maken de njam!-chefs telkens vier gerechten klaar om zo de hele week snel een verse maaltijd op tafel te kunnen toveren. Njam!-chef Jeroen de Pauw mocht de spits afbijten en zorgde voor vier lekkere én haalbare receptjes. Wij verzamelden enkele tips voor wie deze gerechtjes klaarmaakt.

Lamsstoverij met couscous

Stoverij is het perfecte mealprep gerecht. Je hebt slechts één grote pot nodig en moet nadien dus ook niet veel afwassen!

 • Voeg de steeltjes van de trostomaten toe aan je stoofpotje. Ze zorgen voor veel smaak en zijn achteraf gemakkelijk weer te verwijderen uit het gerecht.
 • Wil je je stoverij sneller laten afkoelen? Leg dan een lepel onder de pot zodat er meer lucht onder kan.
 • Wanneer je deze stoverij serveert doe je dit best niet te heet. Het vlees zal sappiger en malser zijn wanneer je de stoverij even aan de kant zet na het opwarmen.

Pasta met gegrilde groenten en rucola-olie

Deze zuiderse pasta kan je perfect voorbereiden zodat je het moment zelf slechts een tiental minuutjes werk hebt.

 • Verteer je paprika’s niet zo goed? Schil ze dan met een dunschiller voor je ze gaat grillen. Dit duurt veel minder lang dan ze te roosteren in de oven en dan te pellen.
 • Bij het koken van pasta voeg je best geen olie toe aan het kookwater. Anders vormt de olie een omhulsel rond de pasta en kan de saus niet meer geabsorbeerd worden.
 • Heb je te veel olie of pesto gemaakt? Vries deze dan in in ijsblokvormpjes. Zo heb je altijd verse olie of pesto in kleine porties in huis!

Ovenschotel met feta en pompoen

Wij zijn fan van ovenschotels! Met deze ovenschotel met feta, pompoen en notencrumble geniet je gegarandeerd van een heerlijke vegetarische maaltijd.

 • Heb je weinig tijd? Gebruik dan diepvriesgroentjes. Deze zijn super snel klaar te maken en besparen je een hoop snijd- en schilwerk.
 • Warme gerechten zoals deze ovenschotel kan je best even laten afkoelen voor je ze in de koelkast steekt. Wanneer je warme gerechten gaat koelen verbruikt dit een pak meer energie.
 • Wil je verse kruiden zoals salie langer bewaren? Rol ze dan in vochtig keukenpapier en bewaar in de koelkast.

Fishsticks met spinaziepuree

Verwen de kinderen met lekkere, zelfgemaakte fishsticks en een smeuïge spinaziepuree!

 • Ook voorgewassen spinazie kan je best nog eens spoelen. Een handige truc hiervoor is om de zak spinazie bovenaan gewoon te openen en er water in te laten lopen. Was de spinazie en kap deze uit in een vergiet. Zo ligt je spoelbak niet vol spinazieblaadjes.
 • Wil je mealpreppen met vis? Zorg dat dat je het visgerecht als laatste klaarmaakt en het ook als eerste opeet. Zo ben je zeker van de versheid.
 • Puree kan je perfect op voorhand klaarmaken. Voeg ingrediënten zoals room of melk wel pas de dag zelf toe zodat er geen risico op zuur worden is.  

Meer recepten uit Het Weekmenu ontdek je hier

Lees ook...