Heropening horeca: 10 heerlijke terrassen om te ontdekken in mei

Eindelijk! De terrassen zijn terug open. Op 8 mei mochten we terug de voetjes onder tafel schuiven, op een terras of in tenten in de buitenlucht. Die dag was voor vele horecaliefhebbers een hoogdag en de terrasjes werden drukbezocht. Ook de komende weken zal het - weer of geen weer - druk blijven op de Belgische terrassen. Want iedereen is oprecht gelukkig om terug met vrienden en familie te kunnen genieten van onze Belgische horeca. Er zijn onder die terrasopeningen trouwens ook een heel deel plekken waar je fantastisch kan lunchen of dineren. Wij selecteerden er 10 waar je in mei heerlijk kan genieten. Wees er snel bij, want de terrasplaatsen zijn beperkt!

De rooftop van BBQ-restaurant Black Smoke (Antwerpen)

De lente betekent ook barbecueweer. En waar kan je daarvoor beter terecht dan bij het BBQ-restaurant Black Smoke in Antwerpen? Het restaurant beschikt over een uniek rooftop terras waar stevig gegrild wordt. Op 21 meter hoogte en met een fantastisch uitzicht over Antwerpen is dit een sfeervolle plek waar je naast het betere vleeswerk ook kan genieten van een mooie selectie bieren en cocktails. Reserveren is hier niet nodig, er geldt een ‘first come, first served’-principe.

Boury (Roeselare)

Het prachtige terras van toprestaurant Boury werd vanaf 8 mei getransformeerd tot 'Boury by The Garden'. Het team serveert er “casual food”, waarbij 's middags een sharing lunch wordt geserveerd, in de namiddag afternoon sweets en vanaf de vooravond à la carte bites en dishes.

Lewis (Antwerpen)

Nog in Antwerpen kan je in de Schilderstraat terecht op het stadsterras van Lewis. Hier geniet je van pure, ruwe en vooral smaakvolle bereidingen met een sterke identiteit. ’s Middags kan je à la carte kiezen, ’s avonds is er een verrassingsmenu “Lewis decides”. 

Baracca (Leuven)

Ook Baracca, de winnaar van de Gault&Millau Award “POP-restaurant of the Year”, opende op 8 mei de terrasdeuren. Deze hotspot in het centrum van Leuven is gekend om de fantastische pizza’s, de social bites om te delen, en de heerlijke cocktails. Het verwarmde en supergezellige terras maakt de beleving compleet.

Quartier Bleu (Hasselt) 

In Hasselt kan je voor culinair terrasplezier terecht in de nieuwe stadswijk Quartier Bleu. Deze wijk is gelegen aan de jachthaven en de terrassen hebben een mooi zicht op het water. Je vindt er verschillende heerlijke adressen, zoals Maison Mathis en Blend By Rauw.

Plein Publiek BXL (en restaurant SUMAC) (Brussel)

De Brusselse hotspot Plein Publiek ontdek je aan de voet van de Kunstberg. Je kan hier genieten van Libanees streetfood van het gekende restaurant SUMAC (normaal gevestigd op het Antwerpse Zuid). Sharing dishes, mezzes, veel groenten en vooral heel veel sfeer!

Spaans Dak (Oud-Heverlee) 

Spaans Dak in Oud-Heverlee staat bekend om de verfijnde keuken en de prachtige locatie aan de rand van het bos en de vijvers van het Zoet Water. Het ruime terras aan het meer werd volledig overdekt en is bovendien verwarmd. Veel romantischer op een terras wordt het niet! 

Les Eleveurs (Halle)

Njam!-chef Andy De Brouwer zal het terras van zijn restaurant Les Eleveurs opendoen bij mooi weer. Houd daarvoor dus zeker de Facebookpagina van de zaak in de gaten. Andy opende ook een nieuwe bar bij het restaurant: Vloei-Bar. (H)eerlijke dranken, artisanale bites en sfeervolle muziek: dit wordt de hotspot in Halle!

Willem Hiele (Koksijde)

Willem Hiele transformeerde zijn restaurant tot een nieuw outdoor concept: Bar – Brasserie – Boetiek Raphaël. Je kan er heerlijk eten, drinken en culinair shoppen tussen de bomen en de geuren van de eigen kruidentuin.

Roots (Gent) 

Afsluiten doen we in Gent, want ook daar is er op de terrassen culinair veel te beleven. Bijvoorbeeld bij Roots. In dit no-nonsense restaurant kan je voor het stadsterras reserveren voor een lunch of diner. Tussen de twee kan je er ook zo binnenspringen voor een lekker drankje met begeleidend hapje.

Sven van de njam!-redactie