Handige keukentools van DOMO in de kijker

In het gloednieuwe programma ‘In de mix’ gaat healthy foodie Steffi Vertriest aan de slag met de handige keukentools van DOMO. Ze test onder meer het nieuwste toestel ‘My Lemonade’ waarmee ze een sinaasappel-gember infusie maakt, de DOMO soepmaker waarin ze een bloemkool–paprikasoepje in klaarmaakt en de krachtige DOMO blender.

1) My Lemonade

My Lemonade is een gloednieuw product van DOMO. Met deze drankdispener maak je zelf makkelijk je eigen gezonde drankjes zoals mocktails, infused waters of limonades. Het toestel heeft een uitneembare infuser waar je vers fruit, groenten of kruiden in plaatst, om je water mee op smaak te brengen. Bovendien heeft het een roestvrijstalen kraantje om makkelijk je glazen te vullen. Daarnaast bevat het toestel ook een koelstick om je drank langer koel te houden (tot 3u lang). Dit kan erg handig zijn als je bijvoorbeeld het toestel buiten plaatst, zo heb je steeds een koel, heerlijk drankje. Wat dit toestel onderscheidt van andere drankdispensers is de roestvrijstalen mengspatel die ervoor zorgt dat de smaken zich optimaal verspreiden. De My Lemonade biedt eindeloze mogelijkheden: ijsthee, mocktails / cocktails, punch, gezonde limonade, …

In het programma ‘In de mix’ inspireert Steffi met een heerlijke combinatie. Ze maakt sinaasappel-gember infused water in de My Lemonade. Zelf ook proberen, bekijk hier het recept. 

2) Soepmaker

De DOMO Soepmaker is een roestvrij stalen toestel dat tot wel 2 liter soep maakt in slechts 20 minuten. Verder kan het toestel ook perfect gebruikt worden om velouté’s of smoothies mee klaar te maken. Een handig keukenhulpje dus! De soepmaker beschikt over zes verschillende programma’s en is super eenvoudig in gebruik: je kan kiezen tussen chunky (voor soep met stukjes), smooth (voor gemixte soep), extra smooth (voor fluweelzachte soep), juice (voor smoothies), jam (voor confituur), of blend (als je gewoon iets wil mixen).

Soep maken met dit toestel is kinderspel. Voeg je ingrediënten, water en bouillon toe, kies de functie naar wens en de soepmaker doet de rest voor jou! Bij de DOMO Soepmaker wordt ook een leuk receptenboekje geleverd zodat je meteen aan de slag kan.

Steffi maakt in ‘In de mix’ een heerlijk bloemkool–paprikasoepje klaar in de soepmaker. Je kan het recept hier terugvinden.

3) Blender

De blender is ook een onmisbaar toestel in je keuken. Met dit krachtige toestel kan je zonder problemen ijs crushen, noten malen of smoothies mixen. De glazen kan heeft een inhoud van 1,5l. De blender beschikt over een ‘pulse’ functie, waarmee je een extra snelle start kan nemen (bv bij hardere ingrediënten) en waarmee je dus heel precies kan mixen. Dankzij het mes met 6 bladen wordt alles snel en perfect gemixt. Dit mes is bovendien verwijderbaar waardoor je dit toestel ook eenvoudig kan reinigen. Steffi maakt in ‘In de mix’ een rode bietenhummus. Het recept is hier terug te vinden.  Bij de blender wordt ook een receptenboekje geleverd met heel wat heerlijke inspiratie.