Handige keukenhulpjes bij het mealpreppen

Na een drukke werkdag een gezonde, evenwichtige én liefst ook nog lekkere maaltijd op tafel toveren is voor velen een uitdaging. De combinatie van een druk leven en gezond koken is immers niet altijd evident. Gelukkig zijn er de njam!-chefs om je te helpen met je maaltijdplanning. In het programma Het Weekmenu geven ze tips om met een minimum aan meal prepping in het weekend een hele week snel een verse en gezonde maaltijd op tafel te toveren. Om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen is handig keukenmateriaal natuurlijk ook een must. Wij maakten in samenwerking met Schneider een lijstje van welke dingen er zeker niet mogen ontbreken in jouw keuken! 

1. Waterkoker

Waterkokers zijn super handig om water snel aan de kook te brengen en het vervolgens te gebruiken om je pasta of groenten in te koken. Zo bespaar je heel wat tijd. Ook voor het garen van couscous of noedels is de waterkoker je beste vriend. Staat je ovenschotel te garen in de oven? Dan kan je natuurlijk jezelf ook verwennen tijdens het wachten met een lekker kopje dampende thee! 

2. Broodrooster

Een broodrooster kan je natuurlijk gebruiken voor het lekker goudbruin toasten van je brood. Maar daarnaast is het ook handig om er pitabroodjes in op te warmen. De broodroosters van Schneider hebben een speciale ontdooifunctie waardoor je bijvoorbeeld ook pita- of naanbroodjes uit de diepvries zachtjes kan ontdooien. 

3. Magnetron

Wie mealprept en zijn eten bewaart in de koelkast wil dat ook snel weer kunnen opwarmen wanneer het etenstijd is. Dan is het hebben van een magnetron natuurlijk super handig! De Schneider magnetrons hebben verschillende programma’s : voor het bereiden en verwarmen van bepaalde voedingsmiddelen, ontdooien en bereiden van diepvriesgerechten en zelfs een grill-funtie om je eten lekker krokant te maken. Zo is je maaltijd steeds in no-time warm! 


4. Keukenmachine

Ook het hebben van een keukenmachine kan je heel wat werk besparen. Kloppen, kneden of mixen? De keukenrobot doet het vanaf nu voor jou! In vele keukens is zo’n apparaat ook een echte blikvanger. Kies daarom voor een keukenmachine in een leuk kleurtje dat helemaal in jouw keuken past! Wat dacht je van lichtblauw, roze of vuurrood? 

5. Koelkast & diepvries

Na het mealpreppen van je maaltijden is het van groot belang dat ze goed bewaard worden tot aan het gebruik. Dit doe je best in goede bewaarpotjes die luchtdicht worden afgesloten en vervolgens in de koelkast of diepvries worden geplaatst. Bij het kiezen van een goede koelkast & diepvries let je best op dat deze energiezuinig zijn en een praktische indeling hebben. Het oog wil natuurlijk ook wat, de koelkasten van Schneider hebben een retro-touch en zijn verkrijgbaar in heel wat verschillende kleurtjes. 

Meer info over de keukentoestellen van Schneider vind je hier

Lees ook...