Grootmeester Johan Segers looft groenten van eigen bodem in Over (h)eerlijke groenten

Na zijn tv-programma’s over vis en vlees, zet njam!-chef Johan Segers nu de Belgische groenten in de bloemetjes in de gloednieuwe reeks ‘Over (h)eerlijke groenten’. In elke aflevering gaat hij op bezoek bij ’s lands meest gepassioneerde groentetelers op zoek naar prachtige producten van eigen bodem, waarmee de chef daarna in de keuken aan het werk gaat. Tussen het koken door geeft Johan zijn eigen kijk op eten, koken en groenten mee. Een programma over (h)eerlijke groenten van bij ons, vanaf zondag 4 september op njam! natuurlijk!
Topchef Johan Segers hoort ontegensprekelijk bij de iconen van de Belgische gastronomie. Met zijn restaurant ’t Fornuis is de Antwerpse chef zelfs recordhouder. Reeds 36 jaar geleden werd ’t Fornuis voor het eerst opgenomen als sterrenzaak in de Michelingids. Daarmee is Johan van alle Belgen de kok die al het langst zijn ster behoudt binnen eenzelfde zaak. Johan heeft een onmetelijk grote vakkennis en een bijzondere liefde voor dagverse kwaliteitsvolle producten. Niet enkel voor vlees en vis, maar ook voor groenten.

In zijn nieuwe tv-programma ‘Over (h)eerlijke groenten’ deelt meester-kok Johan Segers zijn passie voor producten met de kijkers. Hij bezoekt lokale telers om met eigen ogen te zien wat er allemaal bij komt kijken om deze prachtige ingrediënten op ons bord te brengen. Hij steekt met plezier de handen uit de mouwen en oogst ter plaatse de ingrediënten waar hij mee aan de slag gaat in de keuken. Kraakvers, eerlijk en heerlijk.

Njam!-bezieler Gert Verhulst: “Johan Segers is en blijft een van de populairste chefs op onze culinaire zender. Vele koks zijn gepassioneerd door hun favoriete producten, maar het charisma waarmee Johan zijn passie en vakkennis uitdraagt is werkelijk uniek en dat valt erg in de smaak bij onze kijkers. Toen we aan de chef vroegen waarover hij graag nog eens een tv-programma zou maken, kwam hij zelf met het idee om een ode aan onze lokale groenten te brengen.

In de eerste aflevering neemt Johan Segers de kijker mee naar een bloemkoolteler. Met een verse bloemkool op zak gaat de chef aan de slag in de keuken en maakt hij een bloemkoolsoep met stilton en daarna een brandade van bloemkool met chipolata en een spiegeleitje. Belgische bloemkool op haar puurst!

Over (h)eerlijke groenten
Nieuw op njam! vanaf 4 september - elke zondag een nieuwe aflevering om 11u00, 16u00 en 23u00.

Lees ook...