Ga op citytrip door Knokke met Foodies & The City

“Op culinaire en historische ontdekking gaan in 5 Vlaamse steden”, dat is de missie van Foodie Lynn, Styliste Maud en Bartender Tess in ons nieuwste programma ‘Foodies & The City’. Ga met dit enthousiaste Nederlands trio op citytrip door Knokke en ontdek zelf de mooiste, tofste en lekkerste pareltjes van onze Vlaamse steden.

Knokke-Heist is eigenlijk een verzamelnaam voor de gemeenten Knokke, Heist, Westkappele en Ramskapelle. Maar in de volksmond noemen we het al snel gewoon Knokke. Het is één van de bekendste en populairste badplaatsen in België. Met een negen kilometer lange ‘boulevard’ om over te paraderen, lokt deze badplaats ook menig mondaine bezoeker. Ook Lynn, Tess en Maud willen ontdekken wat deze unieke plek zoal te bieden heeft.

Maud speelt dit keer een soort van thuismatch, want zij heeft al jaren een strandcabine in Knokke. De ideale locatie om de andere meiden te laten kennis maken met een echte Vlaamse strandtraditie: strandbloemen maken. Maud heeft de enige echte madame crêpepapier uitgenodigd voor een snelcursus bloemen knutselen. Uiteraard in een blauw, beachy kleurenpalet, zodat Maud ze straks kan gebruiken voor haar tafelstyling.

Daarna bezoeken Lynn en Maud Atelier De Paepe, een viswinkel in Knokke die al vijf generaties lang van vrouw op vrouw overgedragen wordt. Een toog vol heerlijke, zelfgemaakte visgerechten, prachtige stukken Noordzeevis en liefde voor het vak. Lynn leert er van Kristoffel hoe je nu eigenlijk zelf je vis kan fileren en ze scoren bij Anneke ook de lekkerste garnaalkroketten ooit. Lynn neemt nog wat gerookte paling mee, want die kan ze vanavond gebruiken voor haar pasta carbonara met Noordzee twist.

Tess heeft afgesproken met microbrouwer Lee in de eigenzinnige bar Tracks & Travelers voor een kleine tasting van zijn zelgebrouwen biertjes: de Bruce lee en de Grizz Lee. De tropische toetsen in zijn IPA biertje inspireren Tess om vanavond een biercocktail te maken die ze de ‘Stan Lee’ doopt. Een knipoog naar Lee én naar haar favoriete comic book schrijver, die je kent van X-men en Spiderman.

Ze eindigen hun dag in een charmante B&B die wat verder van zee ligt. Want ook dat is Knokke: groen, de horizon in de verte en de rust van het platteland. Buiten genieten ze in het midden van het groen van een heerlijke biercocktail van Tess, Spaghetti carbonara met gerookte paling en truffel van Lynn terwijl de zelfgemaakte strandbloemen pronken op de beachy tafel van Maud.

Shoppen, lekker eten en zalig ontspannen op het strand… in Knokke kan het allemaal! Plan je bezoek en volg in het spoor van onze foodies en ontdek waarom deze badplaats een van de populairste bestemmingen in België is.

Lees ook...