Fundo - (H)eerlijke bouillons voor al uw soepen

Het belang van een goede fond of bouillon moeten we jullie niet meer uitleggen. Als basis van de meeste sauzen en soepen mag je bouillon gerust de smaakstructuur van een gerecht noemen. Of zoals Escoffier het zei: “Geen gerecht kan zich serieus nemen als de fond niet goed is”. Dat kunnen wij beamen. Vele mensen gebruiken vooral bouillonblokjes voor hun fonds en bouillons, maar die zijn eigenlijk niet zo gezond. Bovendien is de smaak vaak nogal zout en weinig gebalanceerd. En de herkomst van zo’n blokje, daar heb je helemaal het raden naar. Wij gebruiken daarom graag Fundo voor onze bouillons en fonds. Een Belgisch, ambachtelijk merk dat smaak en kwaliteit vooropstelt. Comme il faut, toch?

Belgische ambacht

Fundo is een creatie van de 4 gepassioneerde foodies. Gezonde en duurzame voeding karakteriseert hun vriendschap en die aspecten vind je terug in hun producten. Onder het motto “weet wat je eet” creëren ze bouillons en fonds gemaakt van verse producten van lokale, natuurlijke oorsprong. Daarbij is transparantie in hun productieproces belangrijk. Hun producten maken ze in een eigen state-of-the-art productiefaciliteit in Molenstede. Er ging maar liefst 3 jaar intensief research met de beste Belgische voedingslaboratoria vooraf aan de productie. Zo zijn de vrienden nu in staat om een eerlijk en veilig product te garanderen. En die producten zijn echt uniek door hun artisanaal karakter. 

Een gezond alternatief voor de blokjes

De producten van Fundo zijn hét alternatief voor bouillonblokjes, -pasta’s, -poeders en –gelei. Waarom? De bouillons worden gemaakt van traag gegaarde groenten en karkassen van dieren van lokale leveranciers, en deze ingrediënten worden gecombineerd met heerlijke kruiden. Die gebalanceerde mix zorgt voor een intense smaak en een eerlijke, artisanale bouillon. Doordat ze minder zout bevatten en geen msg, concentraten, gistextract en suikers, zijn ze ook gezonder dan bouillonblokjes. 

De bouillons van Fundo zijn de ideale basis voor soepen maar ze lenen zich ook prima als smaakmaker in wokgerechten, groentebereidingen, risotto’s of dressings. Het Fundo assortiment bestaat uit fonds, geconcentreerde bouillons en drinkbouillons, zowel veggie als met dierlijke ingrediënten. Voor alle producten garandeert Fundo ‘De Fundo garantie’:

  • Zoutarm en suikervrij
  • Glutenvrij
  • Producten zonder msg en gistextracten
  • Zonder geur-, kleur- en smaakstoffen
  • Uitsluitend bereid met karkassen van lokale oorsprong
  • Bereid met groenten en kruiden

Laat je inspireren 

Honger gekregen? Wij ook! Gelukkig vind je op de Fundo website enkele recepten waarmee je direct aan de slag kan. Wij zetten alvast ons favoriete product in de kijker: de Fundo Kippenbouillon. Deze bouillon leent zicht tot tal van toepassingen en zeker niet alleen tot bereidingen met gevogelte. Je kan er bijvoorbeeld deze overheerlijke Scotch broth met spekjes mee maken, of deze pittige maïssoep. De bouillon komt in een glazen pot van 500 milliliter, die je kan aanlengen tot 2 liter. Ook voor risotto en vol au vent is dit een fantastisch product.

Liever een vegetarisch gerecht? Probeer dan zeker deze verrassende ramen. Een Japanse soep op basis van de Fundo groentebouillon, verschillende soorten paddenstoelen, tofu, boekweitnoedels en Aziatische smaakmakers. Verslavend lekker!

Afsluitende tip: heb je wat fond over? De Fundo fonds laten zich makkelijk invriezen in bijvoorbeeld diepvriesbakjes.

Meer informatie over Fundo