Feestelijke recepten uit De Chalet: aflevering 4

Njam!-chefs Roger van Damme, Dominique Persoone en Peppe Giacomazza genieten van een culinaire vakantie in onze Belgische Ardennen. Vanuit hun chalet in Waimes overladen ze de njam!-kijkers met ideeën voor de feesten. Ze bereiden samen haalbare feestgerechten voor ’s avonds, maar ook ontbijt, lunch en aperitief komen aan bod!  Hun bereidingen gaan van  culinair tot no-nonsense, maar keer op keer origineel en bovenal overheerlijk! Ontdek hier wat ze in de vierde aflevering van het tweede seizoen klaarmaken.

Hapje: Gevulde eitjes met waldorfsalade

Roger maakt in deze aflevering een feestelijk hapje klaar. Hij serveert een waldorfsalade in uitgeholde eitjes en werkt ze af met een toefje Royal Belgian Caviar! Wijntip: Bordeaux Chateau Gazin Rocquencourt 2015. Deze rijke, frisse witte wijn met een aangename complexiteit wordt volledig gemaakt van de Sauvignondruif. Hij pairt perfect met oesters, rauwe vis en kaviaar!

Voorgerecht: Carpaccio van langoustines

Het voorgerecht is deze keer van de hand van Peppe Giacomazza. Hij maakt een feestelijke carpaccio van langoustines met gebrande ui. Wijntip: Bordeaux Chateau de Parenchère Clairet Rosé 2017. Deze wijn heeft een donkere rosékleur en is enorm fruitig met ondertonen van aardbeien en frambozen. De wijn wordt al na twee maanden gebotteld en heeft daardoor frisheid en diepgang.

Hoofdgerecht: Gebraad van everzwijn met smashed potatoes

Het hoofdgerecht is het pronkstuk van Dominique Persoone. Hij roosterde een gebraad van everzwijn aan het spit. Roger serveert hierbij heerlijke smashed potatoes.

Wijntip : Bordeaux Fief de la Haye St. Estèphe. Dit is de 2de wijn van Château La Haye. Wijnkasteel in Bordeaux in handen van de Belg Chris Cardon, die op njam! ook te zien is in het programma Bordeaux Ontkurkt. De druiven komen van de leem-kalk bodem, gemaakt in inoxvaten, een stevige wijn die vlug op dronk is. De Fief wordt best gebruikt tussen 3 en 7 jaar na de oogst.

Dessert: Spiegeleitje van panna cotta                                         

Het dessert wordt in deze aflevering gemaakt door dessertenkoning Roger van Damme. Hij serveert een panna cotta in de vorm van een spiegeleitje met een dooier van mangocoulis. Overheerlijk! Wijntip: Bordeaux Sauterne Pavois d’Or 2015. Deze wijn heeft een diepe goudgele kleur, een neus van honing en rijp wit fruit, een zoete en rijke smaak. Serveer goed koel (6 à 8 graden). 

De Chalet met Roger van Damme, Dominique Persoone en Peppe Giacomazza, elke zondag om 9u, 17u en 23u op njam!.