Ervaar het nieuwe kookboek van Dagny Ros Asmundsdottir!

Deze zomer trok njam!-chef Dagny Ros Asmundsdottir met een camera crew naar het land dat ze dertien jaar geleden inruilde voor België: het woeste IJsland. Ze bezocht niet enkel vulkanen, gletsjers en natuurlijke warmwaterbronnen, maar ging ook op zoek naar haar culinaire roots. Het resultaat is een zeer persoonlijk kookboek ‘Roots’, doorspekt met de gastronomische schatten uit haar jeugd.

 

We schuiven mee aan tafel bij haar moeder en worden deelgenoot van de tradities die zo kenmerkend zijn voor het gastvrije IJsland. Dagny Ros breekt al veel langer een lans voor haar moederland en wil niet liever dat iedereen de gastronomische schatten uit het hoge Noorden leert kennen. Daarom valt de lancering van haar boek samen met een real life experience: gedurende twee weken kun je letterlijk aan tafel bij Dagny Ros. Van 3 tot en met 15 december kun je terecht in Roots by Dagny Ros, een pop-up restaurant in Antwerpen mét een gezellige buitenbar.
 Dagny Ros is de stralende gastvrouw en roert dus niet zelf in de potten. Hiervoor nodigde ze de IJslandse chef Gísli Matt uit. Deze jonge gastronomische god is echt de stem van een nieuwe generatie chefs uit de Nordic Cuisine. Hij deed intensief onderzoek naar vergeten IJslandse gerechten en combineert die gastronomische kennis feilloos met eigentijdse technieken en inzichten. Een unieke kans dus om hem deze winter aan het werk te zien in Antwerpen. 

Kom alvast in de stemming met dit heerlijke recept voor kreeftensoep uit Dagny's boek ROOTS! 

Roots by Dagny Ros – Het pop-up restaurant is op het bruisende Antwerpen Zuid, Leopold De Waelplaats 10, 2000 Antwerpen. Wil jij graag een tafeltje reserveren? Klik hier!

Will je kans maken op een exemplaar van haar nieuwste kookboek? Doe dan vanaf vandaag mee met onze wedstrijd!