Eén jaar Mercado: nieuw seizoen én nieuwe eetstandjes

De zomervakantie loopt stilaan op z’n einde, dagen worden korter, kledingwinkels hangen de nieuwe collectie in de rekken en scholen maken zich op voor een nieuw academiejaar. Ook bij Mercado waait een nieuwe wind. Nadat de Antwerpse foodmarket een zomerbreak nam, is Mercado nu helemaal klaar voor het najaar. Messen werden aangescherpt, nieuwe menu’s werden uitgetest én vijf nieuwe talenten openen er een foodstand. Tijdens het weekend van 18, 19 en 20 augustus vindt er een groot openingsfeest plaats en kan je alle nieuwigheden ontdekken. 

Eén jaar Mercado

Mercado blikt terug op een fantastisch eerste jaar. In oktober 2016 opende de allereerste foodmarket in Vlaanderen z’n deuren en sindsdien brachten al meer dan 200.000 foodies een bezoekje aan het oude Antwerpse postgebouw op de Groenplaats. Zowel locals als toeristen uit binnen- en buitenland, vonden hun weg naar Mercado.  In acht maanden tijd werden er 70.000 kroketten verkocht en gingen er 52.000 bubblewaffles over de toonbank. En dat het concept aanslaat, blijkt ook in andere steden, waar foodmarkets als paddenstoelen uit de grond rijzen.  Na maanden non-stop hard werken én een verdiende zomerstop, zijn de standhouders nu klaar voor een nieuw seizoen. Op vrijdag 18 augustus opent Mercado opnieuw feestelijk de deuren.

Nieuwe Zuiderse wind (en Midden-Oosterse geur)

Voor veel starters bleek Mercado dé springplank voor een eigen restaurant of uitbreiding. Zo heeft het Oosterse Sum Sum sinds begin juli een eigen restaurant op het Antwerpse Zuid, geïnspireerd op de typische Chinese streetfood, maar met invloeden vanuit de hele wereld. Mixco heeft sinds kort een tweede vestiging in de food hall van Eindhoven, waar ze immens populair zijn. Malar's, Yalla Yalla en Karnivoor hebben sinds februari een tweede foodstand in de Gentse Holy Food Market. Ervaren horecaondernemers kregen niet enkel de kans om wat extra naamsbekendheid te genereren bij het grote publiek, maar óók om een totaal nieuw concept uit te testen. Zoals Bubble Waffle: een dessert uit de straten in Hong Kong én het meest geïnstagramde gerecht van Mercado.  

Omdat enkele standhouders een eigen restaurant openden of voor een nieuwe uitdaging kozen, kwamen er vijf plekjes vrij in de foodmarket voor nieuwe talent. Zuiderse smaken én de geur van verse koffie vullen nu het oude postgebouw:

Baba Beirut : Libanese en Midden-Oosterse specialiteiten


Patates
: All about potatoes


Fiasco
: Italiaanse comfort food


Nemo’s sushi
: Sushi and more


Texas Coffee
: Coffee cones, freakshakes and all day breakfast


Naast de nieuwe foodstands & nieuwigheden pakt Mercado ook uit met een 'Dinner & Dance' concept. Elke vrijdag en zaterdag zullen bekende en minder bekende dj's je eten nog smakelijker maken. 

Meer info over Mercado vind je op www.super-mercado.be