Don Papa Chefs & Shakers

20 topduo’s van chefs & bartenders strijden voor een ticket naar Sugarlandia in de Don Papa Chefs & Shakers 2021-wedstrijd

Voor het tweede jaar op rij gaat Don Papa Rum op zoek naar ’s lands beste duo van bartender en chef, patissier of chocolatier. In de Don Papa Chefs & Shakers-wedstrijd nemen eenentwintig topduo’s het tegen elkaar op. De hoofdprijs is niet enkel de ambitieuze titel van beste chef & shaker-duo maar ook een ticket voor een prachtige reis naar Sugarlandia, de thuisbasis van Don Papa Rum op de Filipijnen.  

Op het eiland Negros Occidental, lokaal bekend als Sugarlandia, zal het winnende duo met eigen ogen kunnen ervaren hoe de premium small batch rum van Don Papa gemaakt wordt. Aan de voet van Mount Kanlaon wordt het beste suikerriet van het eiland omgetoverd tot een rijke gouden melasse. Van die melasse wordt rum gestookt die, tevens het op eiland, meer dan zeven jaar rijpt op ex-Bourbon en ex-Rioja Amerikaanse eiken vaten voor een diepere smaak. Het resultaat is een rum die intussen wereldwijd bekend en geliefd is.

Afbeelding met tekst, persoon, person, binnen

Automatisch gegenereerde beschrijving

Vorig jaar werd de zeer geslaagde eerste editie van de wedstrijd gewonnen door het duo Tineke De Duytsche en Dan Snyder, de gepassioneerde eigenaars van foodtruck ‘COFFtails & Cream’ van waaruit ze hun klanten verwennen met patisserie en dessertcocktails. Dit jaar gaan Patrick Aubrion (eigenaar ‘Aubrion Chocolates’, Europees kampioen én vice-wereldkampioen patisserie) en Glen Ramaekers (Belgian Brand Ambassador voor Don Papa, sommelier, gastheer en mede-eigenaar van restaurant ‘Humphrey’ in Brussel) on tour als juryleden van de preselecties. Ze gaan op pad naar de beste horecazaken van België op zoek naar een waardige opvolger van het winnende duo.Tijdens de preselecties van de wedstrijd gaan Patrick en Glen op bezoek bij eenentwintig duo’s die de strijd aan gaan:

 • Dennis Broeckx (L’épicerie du Cirque) & Bassche Didden (Plantage)
 • Daniele Soru (Barba) & Gauthier Van Nuffel (Barba)
 • Bart Menten (Patisserie Blanckaert) & Jan Menten (De Mijlpaal)
 • Ignace Wattenberge (Lys D’Or) & Lisa Vanderstraeten (Lys D’Or)
 • Brandon Depoortere (Damier) & Bram Van Vooren (Sprezza)
 • Lionel Marchand (Le Royal) & Leslie Moreau (Green Lab)
 • David Laurent (Patisserie David Laurent) & Thomas Biefnot (Van der Valk Nijvel)
 • Terence McGarrity & Saif El Ouachem (Cocktail Dream Catering)
 • Gill Walschap (Zoet) & Sofian Vlaminck (Cocktails at Nine)
 • Adeline Vancaster (Patisserie Ducobu) & Alexandere Lescot (Gecko)
 • Kenzo Nakata (Gramm) & Alexis Berthelot
 • Maxime Willems (Proef!) & Mario Vandeneede (Chocolatoa)
 • Charles Maxime Legrand (Quai N°4) & Arthur Tanoe (L’Esta Gin Bar)
 • Pieter De Volder (Patisserie Zuut) & Tom Van Kessel (Baracca)
 • Timothy Tynes (Atelier Maple) & Alexandra Scheyven (Eatalia)
 • Matthias Speybrouck (Va et Vient) & Hannes Desmedt (Wineblend)
 • Gabriel Roeland (Som Tam) & Michel Van Hecke (Vinispirit)
 • Donatienne Vervaeke (Maison D) & Simon de Tavernier (Le Château Du Mylord)
 • Laurent Gerbaud (Laurent Gerbaud Chocolatier) & Papadas Antonios (Woodpecker Family)
 • Batiste Loron (Bar Brutal) & Emeric Damoiseau (Bar Brutal)

Patrick Aubrion & Glen Ramaekers on tour in de preselecties

Zes van deze duo’s zullen de eerste ronde overleven en strijden voor de titel in de finale die plaatsvindt op 17 mei 2021. Op dit moment zijn de finalisten bekend gemaakt. Wie zijn deze finalisten? Leer ze kennen!

Matthias Speybrouck 

Matthias is eigenaar en chef bij Va et Vient (Michelin bordje). Ook is hij chef bij Jong Keukengeweld en daarvoor werkte hij bij Piet Huysentruyt in de Ardèche, bij Sergio Herman in Oud Sluis en bij Kobe Desramaults in In De Wulf

Hannes Desmedt 

Hannes won de campari Negroni wedstrijd in 2019. Hij heeft gewerkt in Hof Van Cleve en in Hertog Jan als sommelier. Ook is hij eigenaar van Wineblend. Hij biedt een professionele cocktailservice aan en ondersteund verschillende (non-)spirit brands met receptontwikkeling, foodpairing en merkactivaties. Daarbij is hij co-founder van JohnJune, een bar met unieke cocktailconcepten.

Sofian Vlaminck 

Sofian werkt bij Cocktails at NineHij behaalde tweemaal de derde plaats van België in de Diageo World Class Competition. In 2018 werd hij door het VENUEZ-hospitalitymagazine verkozen tot beste barman van België. In 2019 waagde hij opnieuw zijn kans en behaalde hij de tweede plaats in de Diageo World Class Competition. Drie jaar op rij scoorde hij het hoogste op de blindtasting. Bij zijn eerste deelname behaalde hij de eerste plaats van België. Bij zijn tweede deelname werd hij eerste van de Benelux en bij zijn derde deelname in 2019, behaalde hij het hoogste resultaat van heel Noord-Europa (België, Zweden, Nederland, Denemarken, Noorwegen en Finland).

Gill Walschap 

Gill is eigenaar van Zoet by Gil en werkt in het 2-sterrenrestaurant Nuance als patissier. 

Daniele Soru

Daniele is eigenaar van restaurant Barba-13/20 Gault&Millau. Op de Horeca Expo 2014, won hij 'Trophée Auguste Escoffier Benelux'.

Pieter De Volder 

Pieter is eigenaar van ZUUT! en heeft gewerkt in patisseriezaak Bubo Barcelona met Carles Mampel.

Tom Van Kessel 

Tom werkt in Baracca als barman

Baracca werd in 2020 uitgeroepen tot POP-laureaat van Vlaanderen, als titel 'Beste gourmet street -& fastfood'-zaak.

Kenzo Nakata 

Kenzo is eigenaar en chef van restaurant Gramm-14/20 Gault&Millau. In 2018 werd hij verkozen tot 'Young Chef of the Year' van Gault&Millau.

Leslie Moreau 

Leslie is eigenaar van Green Lab, deze zaak heeft momenteel het Belgisch record voor het grootste assortiment gins in voorraad. Ook is ze organisator van Brussels Cocktail Week.

Lionel Marchand 

Lionel werkt als chef patissier in het 5-sterrenhotel Royal Luxembourg. In 2018 werd hij verkozen tot 'Le Meilleur Pâtissier de l’Année du Grand-Duché' en een jaar later in 2019, werd hij verkozen tot 'Patissier of the Year' doorGault&Millau.


Wil je meer weten over Don Papa Rum of de wedstrijd? Surf dan naar DonPapaRum.com, naar de Facebook-pagina van Don Papa en join the Chefs & Shakers-community!

Volg de wedstrijd op social media via deze hashtags: #donpaparum #chefsandshakers #chefsandshakersbelgium