Dominique Persoone meets Range Rover

Omdat Range Rover graag de aandacht wou vestigen op het grote aantal personalisatiemogelijkheden van de Range Rover Evoque, kwam het merk op de proppen met een “Design Your Evoque” wedstrijd. Hierbij konden autoliefhebbers hun eigen droomontwerp creëren en inzenden. Een professionele jury met onder andere njam!-chocolatier Dominique Persoone maakte afgelopen week bekend welke vijf modellen mogen strijden in de finale. De prijs? Zes maanden rondrijden in een zelf ontworpen Range Rover Evoque!

Range Rover

The Chocolate line

Dinsdagnamiddag, afspraak bij The Chocolate Line Factory van Dominque Persoone in Brugge. Naast de wagens waarvoor de vijf finalisten een design ontwierpen worden hier ook de voertuigen onthuld die door de vijf juryleden zelf werden gecreëerd. De wagens dragen fancy namen met zich mee als ‘Chalkboard Love’, ‘Distortion’, ‘Feline’, ‘Pied de Poule’ en ‘Vintage’.

Na het bewonderen van de auto’s worden we ontvangen in het chocoladeheiligdom van Dominique. Hij geeft een uiteenzetting over gerealiseerde projecten, vertelt ons waar hij zijn inspiratie haalt en ohja niet te vergeten, er mag natuurlijk ook geproefd worden. Chocolaatjes speciaal gecreëerd voor “Het Hof van Cleve”, een heuse tequila choc-tail (inclusief zout en limoen) en een Braziliaanse WKpraline! Dominique heeft duidelijk de laatste tijd niet stilgezeten en bruist van de ideeën. Samen met zijn vader en zoon houdt hij ook bijen die bovenop het dak van zijn fabriek te bewonderen zijn.

Range Rover

Na het proeven volgt er een rondleiding doorheen de chocoladefabriek. De chocolatiers maken hier met de hand de heerlijkste pralines en opvallend is dat er fiks geïnvesteerd is in logistieke digitalisering waardoor alles zeer vlot verloopt. Een zeer leuke ervaring, het productieproces eens van dichtbij meemaken!

Range Rover

Eindigen doen we met een testritje in één van de ontworpen Evoques. Conclusie: goedgekeurd! Hier zouden we zelf ook wel zes maanden mee willen rondrijden!

Benieuwd naar de wagens? Stemmen op jouw favoriete model kan op www.designyourevoque.be nog tot en met 30 juni!

Meer afbeeldingen van deze trip kan je hier bekijken! 

Lees ook...