De zon op je bord! #zomerfruit

Het fruitseizoen bij uitstek? Dat moet toch wel de zomer zijn! Perziken, meloenen, nectarines, aardbeien en abrikozen om er maar enkele op te noemen zijn verrukkelijk van smaak tijdens de warmste maanden van het jaar. Naast ontzettend lekker zijn deze vruchten vaak ook heel erg gezond! Benieuwd naar wat er allemaal in je favoriete fruit zit? We zetten het even voor je op een rijtje!  

Zomerfruit

Perzik & abrikoos

Perziken en abrikozen bevatten veel bèta-karoteen, een stof die zorgt voor een goede weerstand, een gezonde groei, gezonde tanden, botten en huid. Weetje: de bèta-karoteen in perziken en vooral in abrikozen zorgt ook voor hun mooie oranje kleur.

Perziken zijn niet enkel lekker in een dessert, ze kunnen ook een verrassende toets geven aan je hoofdgerecht. Recept: Gegrilde kip met perzik en tomaat

Frambozen

Frambozen zijn heel erg gezond en bevatten een hele boel vitamines en mineralen en zijn ze ook rijk aan vezels. Frambozen bevatten ook een stof die het spierherstel na een grote fysieke inspanning herstellen, ze passen dus ook goed in het voedingsschema van sporters.

Frambozen, daar krijg je nooit genoeg van! Recept: Fruitige frambozentaartjes.

Frambozen

Pruimen

Wist je dat.. in de lijst van vruchten met het meeste antioxidanten de pruimen helemaal bovenaan staan?? Pruimen eten zorgt voor een gezonde stoelgang en sterke botten. Weetje: gedroogde pruimen bevatten evenveel voedingsstoffen als verse pruimen.

Een lekker pruimentaartje bij de koffie? Recept: Pruimentaartje met koffiesmoothie.

Aardbeien

Aardbeien, ook wel zomerkoninkjes genoemd, zijn een bom aan vitamine C. Af en toe een bakje aardbeien eten helpt dan ook je weerstand op peil te houden. Verder zorgt vitamine C ook voor een stevige huid.

Wist je dat.. aardbeien en brie bijzonder goed samengaan? Recept: Rucolasalade met brie en aardbeien

Necatrine

Nectarines bevatten een stof die je nietvlies beschermt tegen de schadelijke straling van zonlicht. Hierdoor helpen ze veroudering van je netvlies te voorkomen. Verder is ook deze vrucht een antioxidantenbommetje. 

Stralende ogen? Eet nectarines! Recept: Flan met nectarines

Nectarine

Meloen

Een stukje meloen? Goed idee! Een meloen zit boordevol vitamine A en kalium en houdt de bloeddruk laag. Deze vrucht is een ideaal tussendoortje want het is een ideale hongerstiller. Toch meer dorst? Ga dan voor een stuk watermeloen!

Wat dacht je van een meloenijsje? Recept: Yoghurt-meloenijs

Lees ook...