De njam!-chefs scoren in de culinaire gidsen van 2019

© Foto: Pieter D'Hoop

Maandag 5 november werd de nieuwe Gault&Millau gids 2019 voorgesteld in Lint. De restaurantgids van 2019 omvat meer dan 1400 adressen en er werden zoals ieder jaar terug een heel deel Awards uitgereikt.

Op maandag 19 november regende het terug sterren tijdens de uitreiking van de Michelin-gids. Deze vond naar jaarlijkse traditie plaats op de horecabeurs Horeca Expo in Gent.

Er waren in beide gidsen terug veel verrassingen uit alle hoeken van ons land, maar wij zijn natuurlijk vooral geïnteresseerd in de resultaten van onze njam!-chefs. Hieronder vind je een samenvattend overzicht, proficiat aan alle chefs!

Gault&Millau 2019

Voor de tweede keer werd bij Gault&Millau een prijs uitgereikt voor het beste ‘POP’-restaurant van het jaar. Deze ging dit jaar naar Peppe’s, de tweede zaak van njam!-chef Peppe Giacomazza. De ‘POP’-categorie staat voor populaire, toegankelijke eetadressen waar de focus ligt op een leuk concept, een topbereiding of topproduct. En bij Peppe’s is dat natuurlijk de heerlijke Siciliaanse keuken. Je kan hier terecht van ontbijt tot diner, van een heerlijke Italiaanse Espresso tot een krokant gebakken pizza. Bovendien kan je hier niet alleen proeven, je kan het beste dat Sicilië te bieden heeft ook meenemen naar huis. Top (en POP)!

© Foto: Pieter D'Hoop

Peppe viel trouwens nog eens in de prijzen, want zijn gastronomische restaurant La Botte steeg naar 15.5 punten op 20

The Glorious, opgericht door Jurgen Lijcops die op njam! te zien is in het programma Weg van wijn, steeg ook naar 15.5 op 20 en zijn cocktail Bar ‘Bar Burbure’ werd bekroond tot Cocktail bar of the Year voor Vlaanderen

Deze njam!-chefs en chefs die te zien zijn op njam! blijven met een score hoger dan 17 punten aan de top bij Gault&Millau:

- Restaurant Nuance van njam!-chef Thierry Theys met 17.5/20 punten

- Roger van Damme (Het Gebaar), Bart Desmidt (Bartholomeus) en Bert Meewis (Slagmolen) met hun prachtige score van 18/20 punten

- Peter Goossens met een topscore van 19.5/20. Dit is het 16e jaar op rij, een ongeëvenaarde prestatie!

- De Aziaat van het jaar 2019 verdient eveneens een speciale vermelding. Die prijs ging immers naar Bun Bar & Restaurant, de zaak van Huibrecht en Hoa, de zus van njam!-chef Quyên Truong Thi.

Tenslotte nog een extra vermelding voor het restaurant van Piet Huysentruyt in de Ardèche: De Franse Gault&Millau beloonde Likoké dit jaar met een score van 17 op 20 punten. Proficiat!

Meer informatie over Gault&Millau en de awards vind je hier!

Michelin 2019

Volgende njam!-chefs & chefs die te zien zijn op njam! behouden 1 Michelin ster:
- Roger van Damme met Het Gebaar
- Jan Tournier met Cuchara
- Olivier De Vinck met Kommilfoo
- Jurgen Lijcops met The Glorious
- Johan Segers ster met ’t Fornuis

Deze njam!-chefs en chefs die te zien zijn op njam! behouden 2 Michelin sterren:
- Michaël Vrijmoed met Vrijmoed
- Thierry Theys met Nuance
- Stéphane Buyens met Hostellerie Le Fox
- Bert Meewis met de Slagmolen
- Bart Desmidt met Bartholomeus

Tot slot behoudt Peter Goossens als enigste Belg 3 Michelin sterren. Proficiat!

Meer informatie over Michelin vind je hier!

Sven van de njam!-redactie

Reacties

  • Wees de eerste om te reageren