De njam!-chefs scoren in de culinaire gidsen van 2018

Maandag 13 november werd de nieuwe Gault&Millau gids 2018 voorgesteld in Lint. De restaurantgids omvat ondertussen meer dan 1280 adressen en reikt elk jaar ook een deel awards uit. Nieuw dit jaar is de categorie ‘POP’, wat staat voor populaire, toegankelijke eetadressen. Denk daarbij aan de frietjes van Frites Atelier (Sergio Herman) of de bereidingen rond kip in Toque Tok (Roger van Damme).

Op maandag 20 november was het tijd voor de uitreiking van de sterren van de Michelin-gids. Deze werden naar jaarlijkse traditie uitgereikt op de horecabeurs Horeca Expo in Gent.

Er waren in beide gidsen terug veel verrassingen uit alle hoeken van ons land, maar wij zijn natuurlijk vooral geïnteresseerd in de resultaten van onze njam!-chefs. Hieronder vind je een samenvattend overzicht, proficiat aan alle chefs! 

Gault&Millau 2018

  • Johan Segers kreeg de award van ‘ambachtsman van het jaar’. Deze award wordt uitgereikt aan een chef die nog op artisanale manier kookt en daar is njam!-chef Johan Segers natuurlijk elke dag mee bezig! In dit filmpje kan je de award en de winnaar van dit jaar ontdekken. Of ontdek meer over Johan Segers in ons artikel ‘de klassiekers van Johan Segers’ uit 2015.
  • Restaurant Nuance van njam!-chef Thierry Theys steeg naar 17.5/20 punten.
  • Roger van Damme (Het Gebaar) en Bart Desmidt (Bartholomeus) behouden hun prachtige score van 18/20 punten. Bovendien werd het kiprestaurant van Roger, Toque Tok, opgenomen in de ‘POP’-selectie.
  • Peter Goossens behoudt zijn topscore van 19.5/20. Dit is het 15e jaar op rij en de chef werd speciaal in de bloemetjes gezet met deze prachtige prestatie. 
© Pieter D'Hoop

Meer informatie over Gault&Millau en de awards vind je op www.gaultmillau.be

Michelin 2018

Michaël Vrijmoed krijgt zijn tweede Michelin ster met zijn restaurant Vrijmoed! Proficiat, Michaël!

Volgende njam!-chefs behouden 1 Michelin ster:

- Roger van Damme met Het Gebaar
- Jan Tournier met Cuchara
- Johan Segers ster met ’t Fornuis

Volgende njam!-chefs behouden 2 Michelin sterren:

- Thierry Theys met Nuance
- Bart Desmidt met Bartholomeus

Tot slot behouden deze 2 njam!-chefs hun 3 Michelin steren:

- Peter Goossens sterren met Hof van Cleve
- Gert De Mangeleer met Hertog Jan 

Hostellerie Le Fox van chef Stéphane Buyens, te zien in het njam!-programma De Garde van Gert, behoudt zijn 2 Michelin sterren en steeg naar 16.5/20 punten bij Gault&Millau. Ook chef Olivier De Vinck van restaurant Kommilfoo, te zien in De Sterrenkaart en De Garde van Gert, behoudt zijn ster. Bert Meeuwis van De Slagmolen, ook te zien in De Sterrenkaart en De Garde van Gert, behoudt zijn 18/20 in de Gault&Millau gids 

Meer informatie over Michelin vind je op https://nl.viamichelin.be/web/...

Lees ook...