De 10 favoriete adressen van Jan Tournier op Ibiza

Jan Tournier kennen we van zijn creatieve restaurant Cuchara in Lommel en van verschillende programma’s op njam!. Jan werkte lange tijd als de souschef van Roger van Damme in restaurant Het Gebaar. Na deze stevige leerschool opende hij zijn eigen restaurant Cuchara waar hij creativiteit combineert met internationale smaken en de nieuwste technieken. De boog kan echter niet altijd gespannen staan. Net als vele andere Belgen trekt Jan daarom graag naar Ibiza voor enkele dagen ontspanning. In een vorig artikel wist Jan ons reeds te vertellen dat hij het eiland een ideale vakantieplek vindt omdat je er heerlijk kan chillen en tot rust komen, maar evengoed een leuk feestje kan meepikken. In het artikel vandaag gaan we een stapje verder en vroegen we Jan op welke plaatsen we het best kunnen eten, drinken, feesten en chillen.

ETEN

Es Torrent

Dit prachtige restaurant ontdek je in de baai van Platja D'es Torrent in het Zuiden van het eiland. Hier kom je voor het allerbeste uit de zee in een magische setting. Proef er zeker de paella met zeevruchten, de zeebaars in zoutkorst en de langoustines. Leuk weetje: dit is ook het favoriete restaurant van Sergio Herman op Ibiza.

Es Xarcu

Ook Es Xarcu is gelegen in het Zuiden van het eiland en bekend om de allerlekkerste vis en zeevruchten. De vissers brengen er soms zelfs emmers verse vis recht uit de zee in het restaurant. Probeer hier zeker eens de “Espardenas” (zeekomkommers) en een van de verse vissen op de grill.

Sa Capella

Niet ver van de bekende uitgaansstad San Antonio kan je bij Sa Capella terecht voor een unieke grillervaring. Restaurant Sa Capella is gevestigd in een oude kapel en je kan er zowel binnen als buiten eten. Het vlees is er legendarisch – zowel qua portie als qua smaak – maar ook de gegrilde vis is er een aanrader.

Aubergine

Gezonder eten is een trend die zich ook in Ibiza doorzet. Zo kan je bij Aubergine genieten van gerechten met groenten die allemaal van op het eiland komen. Het is een “farm-to-table” concept waar gezondheid en lokale ingrediënten centraal staan.

Wild Beets

Ook bij Wild Beets staat gezondheid centraal. Dit is zelfs een van de enige vegan restaurants op het eiland. Het restaurant ligt in het mooie dorp Santa Gertrudis in het centrum van Ibiza. Een niet te missen adres voor biologische, lokaal geproduceerde en gezonde ontbijten, lunchen en diners.

Nobu

Nobu is een internationale hotel- en restaurantketen bekend om de verfijnde Aziatische concepten. Bij Nobu Ibiza eet Jan Tournier graag in het Japanse restaurant van het hotel. De sushi en sashimi zijn er fantastisch, maar ook de Black Cod Miso moet je geproefd hebben.

La Bodega

When in Spain…Tapas! Deze legendarische tapas bar in het oude stadsgedeelte van Ibiza stad is dan ook een must voor elke Ibiza trip. Verwacht je aan een gezellige drukte, heerlijke tapas en cocktails en goedkope lekkere huiswijn.

DRINKEN

Naast heerlijk eten kan je op Ibiza ook lekker (en veel) drinken. En daarmee bedoelen we heus niet alleen alcoholische dranken! Op de meeste plaatsen vind je ook heerlijke sappen en mocktails. Maar vaak is het ook hier de setting die van je sunset cocktail een onvergetelijke ervaring maakt.

Jan trekt voor die sunset drinks graag naar Sunset Ashram. Op deze prachtige plek kan je genieten van cocktails, lekkere wijnen en andere dranken bij een van de mooiste zonsondergangen in Europa. Een onvergetelijke ervaring!

FEESTEN

Ook Jan kan wel eens genieten van een leuk feestje op Ibiza. En dat hoeft niet per se in een grote nachtclub te zijn. Zo gaat de njam!-chef graag naar Destino, een hotel met day club waar je overdag de dansbenen kan strekken. Het hotel en de club maken deel uit van de bekende Pacha groep en je mag je dus verwachten aan top DJ’s, mooi volk, een prachtige setting en lekkere Ibiza beats.

CHILLEN

Na al dat feestplezier kan een dagje chillen deugd doen. Daarvoor trekt Jan graag naar Hiecenda Na Xamena, een luxueus 5 sterren hotel met spa op een adembenemende locatie. Als je budget het toe laat, is hier overnachten een onvergetelijke ervaring. Maar je kan deze prachtige locatie ook prima ontdekken door een bezoekje aan het restaurant of de spa.  

Sven van de njam!-redactie