De 10 duurste restaurants ter wereld

Vandaag is een restaurantbezoek veel meer dan enkel het eten. Het kader, de bediening en de algemene beleving spelen meer dan ooit een belangrijke rol. Daar hoort vaak een passend prijskaartje bij. In dit artikel nemen we dat laatste aspect onder de loep en lijsten we de 10 duurste restaurants ter wereld op.

1. Sublimotion, Ibiza 

Sublimotion in Ibiza staat bekend als het duurste restaurant ter wereld. 12 gasten eten er in een futuristische eetzaal aan een grote tafel. Tijdens de maaltijd worden de gerechten begeleid door projecties op alle muren, het plafond en de vloer. Technologische snufjes zoals virtual reality worden gebruikt om de beleving zo groot mogelijk te maken. De Spaanse sterrenchef Paco Roncero is verantwoordelijk voor het 20-gangen tellende menu dat maar liefst 1.500 euro per persoon kost.

2. Masa, New York

Masa is een gerenommeerd Japans restaurant in het centrum van New York. In dergelijke grootsteden liggen de gemiddelde restaurantprijzen altijd wat hoger, bij Masa doen ze daar nog een schepje bovenop. Het “Omakese menu” kost ongeveer 700 euro, de “Hinoki Counter Experience” zo’n 860 euro. Bij dat laatste menu is de signatuurbereiding, A5 Wagyu Ohmi Beef Tataki met verse seizoenstruffels, gelukkig inbegrepen.

3. Ultraviolet, Shanghai

Ultraviolet in Shanghai is qua concept gelijkaardig aan Sublimotion. De maximaal 10 gasten eten er aan 1 grote tafel. Elk gerecht wordt verrijkt met op de smaak afgestemd licht, geluid, muziek, geuren, projectie, beeld en andere technologieën. De menuprijzen starten er aan ongeveer 600 euro.

4. Guy Savoy, Parijs

In grootstad Parijs vind je ook verschillende restaurants waar het prijskaartje wel aan de zeer hoge kant ligt. Zo kost het menu bij het driesterrenrestaurant van Guy Savoy maar liefst 570 euro. Daarvoor krijg je gelukkig wel oesters, kaviaar, kreeft, coquilles en zwarte truffel.

5. Kitcho Arashiyama Honten, Japan

In Kyoto in Japan kan je bij Kitcho Arashiyama Honten terecht voor een Authentiek Japanse en wel zeer prijzige eetervaring. In verschillende privé eetvertrekken genieten gasten van uitzonderlijk verfijnde Japanse gerechten geënt op de allerbeste producten. Je kan er dineren vanaf 400 euro, maar de meeste gasten geven er veel meer dan dat bedrag uit. Het “Chef’s Course” menu is afhankelijk van de producten (en de prijzen) van de dag en kent zelfs geen plafondprijs… 

6. Azabu Kadowaki, Japan

Ook bij Azabu Kadowaki in Tokyo kan je gerust met je overschot aan euro’s terecht. Een van de signatuurbereidingen is de “Truffles and Rice”, een gerecht dat bestaat uit een grote pot rijst bedekt met truffels. Dit bijgerechtje alleen kost zo’n 120 euro, en de gemiddelde besteding per persoon ligt op zo’n 800 euro.

7. Alchemist, Copenhagen

Over dit uitzonderlijke restaurant schreven we eerder dit artikel. Door het succes van de zaak en de daarbij horende lange wachtlijst, stegen ook de prijzen. Inmiddels bedraagt het prijskaartje voor het 50-gangen menu zo’n 500 euro. Als je de prijs per gerecht berekent, valt dat eigenlijk nog mee!

8. Restaurant De L’hôtel de Ville, Zwitserland

Iets dichter bij huis kan je in Crissier, Zwitserland, terecht voor een hoogstaande culinaire beleving waarbij lokale producten de hoofdrol spelen. Het prijskaartje voor het menu bedraagt hier zo’n 380 euro zonder dranken, en die zijn eveneens best prijzig, waardoor je best rekent op zo’n 700-800 euro per persoon.  

9. Per Se, New York

Bij Per Se in New York komen fijnproevers van over de hele wereld genieten van de bereidingen van beroemde chef Thomas Keller. En dat mag wat kosten. Het volledige menu, inclusief de extra’s, kost bijna 700 euro.

 

10. Joël Robuchon, Japan

Een bekende Franse chef in Tokyo, dat kan niet anders dan prijzig zijn. In een luxueuze setting geniet je van de genereuze Franse keuken en de allerbeste producten. Kaviaar, kreeft en langoustines zijn hier dan ook vaste waarden.

 
 Sven van de njam!-redactie 

Lees ook...