Caractère by Leffe

Caractère by Leffe - Uniek bier met whisky-aroma's


Vorige week werd in de Abdij Notre-Dame de Leffe in Dinant de nieuwe Caractère by Leffe voorgesteld; een uniek bier dat 4 weken lang gematureerd werd met houtsnippers die in Schotse whisky werden gedrenkt. Het resultaat is een stevig bier met onmiskenbare toetsen van whisky en eik tegen de achtergrond van de typische, fruitige Leffe gist. Njam! trok naar de Adbij in Dinant en ging als eerste proeven!

Het verhaal van Caractère by Leffe is er één van nieuwsgierige en innoverende brouwers die voortdurend blijven zoeken naar unieke en verrassende combinaties van smaken en aroma’s. Deze zoektocht resulteerde in een complexe maar bijzonder aangename smaakervaring waarvoor de Leffe meesterbrouwers werkelijk al hun expertise en kennis hebben aangewend. Het vinden van een goed evenwicht tussen de uitzonderlijke aroma’s vergt bijzonder veel tijd en vakmanschap. De combinatie van al deze factoren maakt van Caractère by Leffe een uniek bier dat al uw zintuigen zal aanspreken.

Caractère heeft een stevige body met krachtige en tegelijk gesofistikeerde toetsen van whisky en eikenhout, van gemiddeld tot uitgesproken bitter, met delicate noten van kruidnagel en vanille afkomstig van de typische Leffe gist en een subtiele toets van gedroogd fruit zoals rozijnen en vijgen. Caractère by Leffe komt het best tot zijn recht geserveerd op een temperatuur tussen 6 en 8 graden Celcius. Deze temperatuur laat alle aroma’s vrijkomen voor een optimale smaakervaring. Het bier laat zich perfect smaken als degustatiebier of als gezel bij een exquise maaltijd. En voor dat exquise maal zorgde David Martin, chef en eigenaar van twee met een ster bekroonde zaken in België, meer bepaald Restaurant La Paix en de Bozar Brasserie, beiden gevestigd in Brussel.

Voorgerecht - Mousse van Pata Negra met crumble van spek - Leffe Blond

Hoofdgerecht - Kalfswang, maïs en whiskeysaus - Caractère by Leffe

Nagerecht - Moelleux van chocolade met sabayon Caractère by Leffe - Caractère by Leffe

“De Caractère is in alle opzichten een erg interessant bier”, zegt Michael Dresel, Brouwmeester Caractère by Leffe. “Niet alleen het maken ervan, wat een aanzienlijke uitdaging vormde en waarvoor we echt wel al onze kennis en ervaring hebben moeten aanwenden, maar ook de toekomst ervan. We zijn namelijk erg benieuwd op welke manier het bier zich zal ontwikkelen in de fles en op welk moment hij op zijn top zal zijn. De Caractère heeft wat dat betreft beslist zijn naam niet gestolen.”

Caractère by Leffe bevat 9% alcohol en is enkel beschikbaar in glazen flessen van 50 cl. Deze exclusieve Leffe zal vanaf mei 2017 beschikbaar zijn in een beperkt aantal supermarkten en zal ook in een honderdtal horecazaken worden geschonken.

Lees ook...