Boost je immuunsysteem met deze ingrediënten

De beste manier om je immuunsysteem te boosten? Dat is op een natuurlijke én lekkere manier. Wist je dat er heel wat ingrediënten zijn die op een natuurlijke wijze je weerstand verhogen? Hoe je deze verwerkt in een lekker gerechtje? That’s where we come in.  

Knoflook

Door knoflook te eten hou je niet alleen mensen op minstens een meter afstand, het boost ook je immuunsysteem. Knoflook helpt immers bij het bestrijden van infecties. 

Nestel je dus maar snel in de zetel met een lekker tasje looksoep met spek

Griekse yoghurt

Verander één letter en je hebt Griepenland en tóch produceren de Grieken heel wat producten die goed zijn voor onze gezondheid. Neem nu Griekse yoghurt. Deze heerlijke, romige yoghurt is een enorm grote bron aan vitamine D. Deze vitamine helpt ons natuurlijk verweersysteem tegen ziektes te boosten. 

Je kan natuurlijk gewoon af en toe een kommetje Griekse yoghurt eten, maar je kan er ook heerlijke frozen yoghurt van maken. Pluspunt: met dit recept maak je ook meteen de kids gelukkig!  

Mosselen

Zeeën van tijd? Dan kan je jouw immuunsysteem een handje helpen door mosselen klaar te maken. Mosselen bevatten namelijk veel zink. Ons lichaam heeft deze stof nodig om de cellen van ons immuunsysteem normaal te laten werken. 

Geen zin in de klassieke mosselen? Probeer dan eens onze heerlijke Thaise versie

Groene thee

Waarschijnlijk denk je nu: “daar zijn ze weer, met hun thee.” Het lijkt heel cliché, maar het werkt echt. Groene thee specifiek, bevat enorm veel goede antioxidanten die het immuunsysteem sterker maken.

Antioxidanten binnenkrijgen tijdens happy hour? Dat kan met deze heerlijke ginger & matcha mocktail! Bovendien bevat dit drankje ook gember, dat op zijn beurt dan weer helpt tegen keelpijn en misselijkheid. 

Kip

Oma’s kippensoep eten als je ziek bent? Het is absoluut geen fabeltje. Kip is immers een bron van vitamine B-6. Het vermindert symptomen van verkoudheid en zorgt ervoor dat je in de eerste plaats niet ziek wordt. 

Eens iets anders dan de typische kippensoep? Laat dan je oma deze keer eens rusten en maak een Oosterse variant