Belgium Loves Bordeaux – Château Anthonic

België houdt van Bordeaux. En die liefde is helemaal wederzijds. Dat bewijzen sommelier Andy De Brouwer en chef Dominique Persoone op hun roadtrip door de adembenemende wijnregio. De liefde wordt bezégeld met een Belgische klassieker - passioneel geprepareerd door Dominique - en beklónken met een Bordeaux wijntje – zorgvuldig uitgekozen door Andy.

In de derde aflevering bevinden Andy en Dominique zich in de Médoc, een groot wijngebied op de linkeroever van de Gironde, dat als een soort van taartpunt boven de stad Bordeaux ligt.  Hier staan de prestigieuze châteaux, met zotte oprijlanen, maar ook de kleinere wijndomeinen maken hier toppers van wijnen. Denk vooral rode powerwijntjes, dankzij de krachtpatser Cabernet Sauvignon. Andy laat zich door Dominique droppen in de kleinste AOC-herkomstbenaming van de Médoc, en dat is Moulis-en-Médoc. Hier ligt Château Anthonic. Eigendom van het koppel Nathalie en Jean-Baptiste Coordonnier. 

Château Anthonic is sinds 1976 in de handen van de familie Coordonnier. In het begin bestond hun domein uit een 10-tal hectare, in de loop der jaren breidden ze uit tot 30. Sinds 2016 schakelden ze ook om naar biowijnen uit liefde voor de natuur. Het resultaat? Vins de terroir en geen uniforme smaken! 

Dominique organiseert in deze aflevering een heuse ‘wafelenbak’ en serveert ze met een heerlijke chocoladesaus en een glas Château Anthonic Vintage 2015. Deze wijn heeft een dieprode kleur en een elegant boeket met aroma’s van rijp fruit en eik. Hij is vol van smaak en heeft een krachtige afdronk. Château Anthonic 2015 is een blend van 70,5% Merlot, 27,5% Cabernet Sauvignon en 2% Carbernet Franc.