Antwerpen Proeft pakt uit met topaffiche, 35 restaurants en 80 gerechten

Op woensdag 1 mei (Feest van de Arbeid) en van vrijdag 3 tot en met zondag 5 mei 2019 vindt aan de Antwerpse Waagnatie de 13de jaarlijkse editie plaats van AntwerpenProeft / Taste of Antwerp.

Het wordt om duimen en vingers bij af te likken, met 35 restaurants en maar liefst 80 gerechten én met voor elk wat wils. Van klassiek Frans tot Aziatisch, van de pure gastronomie van sterrenrestaurants tot trendy, van oesters tot sorbets … iedereen die van lekker eten (en drinken) houdt, komt op Antwerpen Proeft aan zijn trekken.

Je mag je aan veel gerenommeerde chef-koks en gesmaakte restaurants uit Antwerpen verwachten, dat spreekt voor zich, en topchocolatiers uit Gent en Limburg. Verder is het buitenland sterk vertegenwoordigd, met opgemerkte namen uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk en IJsland.

Klik hier voor alle 35 restaurants. Klik hier voor alle 80 gerechten van Proeft 2019.

Vinger aan de pols

Proeft blijft een walhalla voor klassieke bourgondiërs en overtuigde omnivoren, maar ook fans van veggie worden meer dan ooit in de watten gelegd. Wat eveneens opvalt bij deze 13de editie zijn de populariteit van barbecue en de gerechtjes in Japanse sferen.


Eens te meer bewijst Antwerpen Proeft dat het als culinair festival de vinger aan de pols houdt en biedt het zijn bezoekers een voor België uniek ontdekkingsparcours.

Stands van artisanale producenten, de Omelettenbattle en diverse gratis kookworkshops bij AEG en Weber zijn andere attracties van Antwerpen Proeft, net als een groots uitzicht op de Schelde. Het festival is de perfecte proloog op de zomer, in de bourgondische hoofdstad van de Lage Landen: Antwerpen. Verspreid over meerdere dagen is Proeft bijna een mini-vakantie met veel te zien, te doen en te proeven. En je hoeft er niet eens een duur vliegtuigticket voor te kopen.

Nieuwe ambassadeur Nick Bril

Antwerpen Proeft stelt zijn nieuwe ambassadeur voor: tweesterrenchef Nick Bril van restaurant The Jane. Nick zal in 2019 en 2020 de honneurs waarnemen.

© Pieter D'Hoop

"Als ambassadeur bepaal je mee de richting die Antwerpen Proeft als festival uitgaat," vertelt de naar Antwerpen uitgeweken Zeeuws-Vlaming. "Plus, je denkt mee over de line-up en je bent een spreekbuis. Leuk toch."

Veel bekend volk en veel te beleven

Dagny Ros, Jeroen De Pauw, Michaël Vrijmoed, Jeroen Van Dyck, Nick Bril, Rani De Coninck, Seppe Nobels, Sepideh Sedaghatnia, Sofie Dumont, Claudia Allemeersch, ... als ze al niet 4 dagen met een eigen restaurant of stand op het festival aanwezig zijn, geven ze kookdemonstraties of signeren ze boeken.

Openingstijden Proeft 2019

- Woensdag 1 mei = 12u-22u food / 12u-24u drinks
- Donderdag 2 mei = 'service coupé', niet open
- Vrijdag 3 mei = 17u-22u food / 17u-24u drinks
- Zaterdag 4 mei = 12u-22u food / 12u-24u drinks
- Zondag 5 mei = 11u-20u food / 11u-20u drinks

Toegangstickets

- Voorverkoop, www.proeft.be en bij standhouders: € 8
- Kassa: € 10
- Gratis toegang voor kinderen jonger dan 15 jaar

Alle tickets zijn inclusief onder meer:

- Gratis welkomstdrankje
- Gratis huisaperitief bij deelnemend restaurant naar keuze
- Gratis kookdemonstraties en masterclasses AEG Proeft Podium 
- Gratis kookworkshops AEG Cooking Club, AEG Baking Lab, Young Foodies by AEG en Weber Grill Academy