6 topingrediënten om deze zomer mee aan de slag te gaan

Het is mooi weer, je haalt de barbecue uit de garage en nodigt je vrienden uit voor een gezellig avondje bij je thuis. En dan rijst de vraag: wat klaar te maken? Al snel vallen we terug op het al lang gekende repertoire aan gerechten. Maar wil je echt eens uitpakken en je vrienden versteld laten staan? Ga dan aan de slag met één van deze verrassende en kwalitatieve ingrediënten die te vinden zijn bij Makro, de ideale winkel voor gepassioneerde hobbykoks. Onze njam!-chefs geven je er alvast een portie kookinspiratie bovenop! 

Sardines

Sardines uit blik zijn bijzonder voedzaam, ze bevatten bijvoorbeeld heel wat proteïnen, calcium en vitamines, en ze zijn heel veelzijdig in gebruik. In Portugal is het een ware delicatesse maar hier wordt dit smakelijke visje maar al te vaak vergeten. Wist je dat je sardientjes uit blik ook perfect kan grillen op de barbecue bijvoorbeeld? Njam!-chef Jeroen De Pauw serveert ze met een lekkere tartaar van groenten.  

Tomahawk

“Een machtig stuk vlees”, zo omschrijft njam!-chef Dominique Persoone de tomahawk. Dit imposante en robuuste stuk vlees van minimum 5 cm dik heeft bijzonder veel smaak en is uitermate geschikt om op de barbecue klaar te maken. Zo krijgt het vlees ook een lichte rooksmaak. Dominique serveert zijn tomahawk met een pittige salsa mexicana. Wat een feest! 

Koningsoesterzwam

Niet alleen vlees of vis zijn lekker op de barbecue, ook gegrilde groenten winnen aan populariteit! Bij de groenten die het meest geschikt zijn om te grillen staan champignons mooi bovenaan te pronken. De koningsoesterzwam bijvoorbeeld, een paddenstoel met een stevige witte steel, behoudt een lekkere, knapperige bite na het grillen. Healthy foodie Steffi Vertriest serveert er nog een gezonde pastasalade bij en zorgt zo voor een gerechtje waar je guilt-free van kan genieten. 

Lamszadel 

Lamszadel is een zacht en mals stukje vlees. Het is zeer geschikt om een rollade van te maken. Njam!-chef Peppe Giacomazza bindt het vlees op met lekker veel verse kruiden en creeërt zo een echt smaakbommetje.

Stilton kaas

Stilton is een blauwschimmelkaas met een sterke geur en een zachte smaak. Voor njam!-chef Bart Desmidt is dit een topingrediënt om een pizza mee te beleggen. Zijn pizza’s bakt hij op de barbecue en hij werkt ze af met kersen, ham en rucola. Een keertje iets anders dan de gebruikelijke pizza margarita! 

Zalm 

Roger van Damme is fan van de Aziatische keuken en combineert graag ingrediënten van bij ons met typische Aziatische specialiteiten. Zo maakt hij bij een prachtig stuk Wester Ross zalm, een handgevoederde zalm van topkwaliteit, een smaakvolle Oosterse laksaus met tal van specerijen zoals gember, citroengras en sojasaus. Een zaligheid! 

Zelf aan de slag gaan? Alle ingrediënten voor deze recepten kan je vinden bij Makro. Bovendien kan je er ook tal van andere kookattributen terugvinden die handig van pas komen bij het klaarmaken van deze recepten. Zowel hobbykoks als professionele chefs kunnen hier terecht voor verrassende ingrediënten om heerlijke gerechten mee te bereiden. Cook like a pro, met Makro! 

Beoordeling