6 nieuwe hotspots om te eten én te drinken

Heerlijk eten met een lekker drankje erbij, bestaat er iets beter? Een van dé trends van 2018 is ongetwijfeld de combinatie van prima (street) food en high-end drinks onder 1 dak. Een trend die we bij njam! met veel plezier toejuichen. We bezochten enkele topadresjes om te eten én te drinken en zetten onze favoriete nieuwe hotspots even op een rijtje!

Clandestino

Nieuw in het hartje van Antwerpen is Clandestino, de taqueria en mezcaleria van Didier Van den Broeck en Bassche Didden. Met Dogma Cocktails runnen ze een van de beste cocktailbars van het land en amper twee maanden geleden openden ze ook Chicago, de nu al legendarische geheime speakeasy in ware prohibitiestijl. Het dynamische duo heeft dus niet stilgezeten de afgelopen maanden. In hun nieuwste telg, Clandestino, is Bassche helemaal in zijn nopjes. Als grote liefhebber van Mexicaanse keuken en spirits combineert hij de beste mezcal-cocktails met heerlijke taco’s. Voor de stijl van de zaak lieten ze zich inspireren door de losse sfeer van de Mexicaanse street carts.

Golden Gai

Met Golden Gai brengt het jonge trio Laure Dekeyser, Jesse Den Dulk en Robin Vande Lanotte een stukje Japan naar Gent. Enkele jaren geleden werden ze verliefd op het land van de rijzende zon. Niet enkel op de cultuur en de keuken van Japan, maar ook op de Japanse manier van omgaan met gasten. In Japanse bars en restaurants wordt geen detail over het hoofd gezien om de klant tevreden te stellen. Het is die Japanse gastvrijheid die ze ook in België willen brengen. Golden Gai is vernoemd naar de voormalige prostitutiewijk in Tokio die omgetoverd werd tot een bruisende wijk vol piepkleine bars en eetcaféetjes. De Gentse Golden Gai focust vooral op ramen (Japanse noedelsoep), maar serveert ook enkele andere hapjes. Alle hapjes zijn geïnspireerd door Japan, maar gemaakt met lokale producten. Probeer zeker ook de cocktails, Robin en Jesse werkten lang samen in de innovatieve Gentse cocktailbar Jigger’s. Hun passie voor cocktails laten ze niet in de steek, in Golden Gai serveren de golden guys klassieke cocktails met een knipoog naar de ingrediënten of technieken uit hun keuken.

Sonoma

Sonoma opende enkele weken geleden aan de Antwerpse Suikerrui. De naam van de zaak verwijst naar de roots van zaakvoerder Matt Rooney. Matt groeide op nabij Sonoma in California. Hij leerde de Vlaamse Fien Vervoort kennen en verhuisde enkele jaren geleden naar België. In Sonoma serveren ze nu samen California-style gerechten. Denk daarbij vooral aan verse groenten en andere voedzame whole foods. Vooral small bites. Toen Matt nog in de Verenigde Staten woonde, reisde hij vaak naar Mexico. Dat is merkbaar in de bar van de zaak. Sonoma biedt een waanzinnig aanbod Mexicaanse spirits aan. Veel mezcal, maar ook tequila en minder bekende spirits zoals sotol en raicilla. Met meer dan 200 mezcales heeft de bar van Sonoma het grootste aanbod van Europa.

Palenque / Comida

Timon Salomez en Nikkie Delclef zijn niet aan hun proefstuk toe. Met Proof hadden ze al een topconcept in Gent, met Palenque kwam er een tweede bij. Palenque verwijst naar de Oaxacaanse naam voor mezcalstokerijen. Bij Palenque draait het dan ook (deels) daarrond. Ze serveren een mooi aanbod van Latijns-Amerikaanse spirits en cocktails. Verder verkopen ze ook kleine Latijns-Amerikaanse parafernalia zoals handgemaakte portefeuilles. Sinds kort kan je in hetzelfde pand ook terecht in Comida. Daar serveren Nikkie en Timon heerlijke authentieke taco’s en tlayudas. In Palenque kan je vanaf nu dus niet enkel lekker drinken, maar ook heerlijk eten! 

Mexcalli (Pop-Up)

Wie een bezoekje wil brengen aan Mexcalli wacht best niet te lang. De pop-up mezcaleria sluit immers op 22 juli de deuren. In 2017 vertrok Jef Driesen met zijn kersverse bruid Anissa op huwelijksreis naar Mexico. Ze werden op slag verliefd op de Mexicaanse keuken en dranken. Amper enkele weken na hun huwelijksreis openden ze een succesvolle pop-up met Mexicaanse cocktails en hapjes. Het succes smaakte naar meer dus besloten ze in mei dit jaar op een andere locatie een nieuwe pop-up te openen voor drie maanden. Ook hier draait het vooral rond mezcal-cocktails en Latijns-Amerikaanse hapjes zoals ceviche. Moeten we nog zeggen dat mezcal en Mexicaans getinte food helemaal in de lift zitten?

Under the Palm Trees

Terug naar Antwerpen. Chef Dennis Broeckx en zijn vrouw Ellen Destuyver zijn geen onbekenden in de Antwerpse horecawereld. Samen runden ze 12 jaar lang de topzaak L’Epicerie Du Cirque, tot ze besloten dat het tijd was voor iets nieuw. In de kelder van hun andere twee zaken Bar Palmier en Moss openden ze nu Under the Palm Trees. Deze ruimte mag dan in de kelder liggen, toch slagen ze er in een heel zomers gevoel te geven aan de zaak. De focus van Chef Broeckx blijft food, maar dankzij zijn vrouw Ellen kan je er ook genieten van bio- en natuurwijnen, speciaal-bieren en in eigen huis gemaakte vruchten- en groentesappen.

Smakelijk én santé!
Yannick van de njam!-redactie
@Yannickvd

Adressen:

Clandestino:     Wijngaardstraat 3, 2000 Antwerpen
Golden Gai:      Dampoortstraat 11, 9000 Gent
Sonoma:            Suikerrui 8, 2000 Antwerpen
Palenque:         Serpentstraat 28, 9000 Gent
Mexcalli:            Hoogpoort 26, 9000 Gent
Under the Palm Trees: Volkstraat 13, 2000 Antwerpen

Geef jouw score

Reacties

  • Wees de eerste om te reageren