6 culinaire bestemmingen voor een unieke vakantie-ervaring

Ben je voor je komende zomervakantie nog op zoek naar een originele verblijfplaats? Combineer je graag comfort en rust met lekker eten? Dan ben je aan het juiste adres bij de charmante en authentieke accommodaties van Eliza was here!

Eliza Was Here

Overnachten in een schitterende natuurstenen villa met je eigen zwembad in de tuin? Of logeren in een eeuwenoud landgoed, dat tegenwoordig de mooiste suites met modern comfort biedt. Zwemmen in onontdekte baaien. Kennismaken met de Lokale bevolking. En ’s avonds genieten van de sterrenhemel vanuit je hangmat in eigen tuin. Reisorganisatie Eliza was here brengt je naar de meest unieke plekjes van het Middellandse Zeegebied.

Waar iedereen rechts afslaat, gaat Eliza linksaf. Dat is het uitgangspunt bij het selecteren van de authentieke accommodaties in het aanbod van Eliza was here. Centraal staan kleinschaligheid en genieten. Geen hordes toeristen dus, maar onontdekte plekjes. Én genieten van de lokale keuken. Dat doe je nog eens extra bij de speicaal geselecteerde culinaire reizen van Eliza was here. Zo verzeker jezelf van een unieke vakantie-ervaring!

Onze redactie selecteerde uit het aanbod van Eliza was here zes culinaire accommodaties die deze zomer zeker en vast de moeite waard zijn om te bezoeken!

Agrikies Country Retreat in Peloponnesos

Soms ben je op een plek waar je je bevoorrecht voelt als je door de tuinen met de eeuwenoude olijfbomen wandelt. Je voelt het ook bij het zwembad als je onder de houten pergola geniet van de zee verderop of als je op de loungekussens relaxt en de geur van lavendel je neus binnendringt. En ook in je natuurstenen appartement viert dezelfde ruimte, rust en luxe feest. En terwijl je daar zo verblijft bij Agrikies Country Retreat, merk je dat je onderdeel bent geworden van de levensgeschiedenis van eigenaresse Marina en haar familie. Op het domein is er is een restaurant, een poolbar, een gezamenlijke barbecueplaats en een ontbijtruimte. Je komt er als het ware niets maar dan ook niets te kort! 

Porta del Mar op Zakynthos

Eigenaresse Paulina en haar man Tasos hebben er alles aan gedaan om hier het ideale vakantieadresje te beginnen. De acht stenen huizen van Porta del Mar zijn zo gelegen, dat je vanaf je raam uitzicht hebt op zee of de weelderige tuin. Ze zijn gebouwd met hout en natuurstenen, waardoor ze er traditioneel en authentiek uitzien. Op het terrein vind je een gemeenschappelijke lounge, een restaurant, recreatieruimte en een fitnesscentrum. Ook kun je hier fietsen huren. Het pronkstuk van dit vakantieadresje is het eigen strand.

Cortijo Bravo in Andalusie

Tussen de avocado plantages ligt het schitterende Cortijo Bravo. De vergezichten over het groene landschap en de Spaanse heuvels zijn dan ook adembenemend. Het hotel heeft een zwembad met ligstoelen en parasols. Ook kan je gebruikmaken van de barbecue, de salon met open haard, de bibliotheek, de bar en roomservice. Schuif ook eens aan in het restaurant. Omdat Cortijo Bravo tussen de bergen en de zee ligt, proef je hier zoveel vis- en vleesgerechten. Alle gerechten worden gemaakt met lokale producten, want de chef bezoekt de plaatselijke markt om zijn ingrediënten te kopen! Ook glutenvrije maaltijden zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Cortijo el Sarmiento in Andalusie

Cortijo El Sarmiento ligt aan de voet van het berggebied Sierra Cabrera, vlakbij het kuststadje Mojácar. Met de auto is het minder dan tien minuten rijden naar de Costa de Almería, dat bekend staat om zijn fotogenieke zandstranden. De omgeving van Cortijo el Sarmiento is ideaal voor een vakantie waarbij relaxen en activiteiten worden gecombineerd. In totaal zijn er binnen het gastenverblijf 7 kamers en een zwembad. Aangezien een vakantie is niet geslaagd zonder lokale lekkernijen zorgen eigenaars Carsten en Yvonne ervoor dat je hier ook meteen de lekkerste Spaanse wijnen uit de regio proeft!

Cooking and nature aan de Costa Lisboa

Cooking and Nature ligt midden in Serras d’Aire e Candeeiros Natural Park en is een ‘emotional hotel’: een uniek concept waarbij de nadruk ligt op emoties en zintuigen. Er is veel aandacht voor ontspanning, bijvoorbeeld in de ruime, groene tuin vol fijne relaxplekken om in de zon of onder een parasol te zitten. Ook is er een wellnessvleugel, met healingbaden en massage- en yogamogelijkheden. In het ruime restaurant met open keuken geniet je van de heerlijkste wijnen en spijzen en kun je zelfs een persoonlijke kookles krijgen. Verder is er een gezellige bar, een buitenzwembad en kun je fietsen en wandelgidsen huren om eropuit te trekken. Glutenvrije maaltijden zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Casa console in de Algarve

Casa Consolo is een gezellige, kleinschalige Bed & Breakfast. Bij aankomst word je vriendelijk ontvangen door het Nederlandse paar Anneke en Frank die hun passie voor Portugal graag met je delen! Casa Consolo bestaat uit slechts een paar kamers die van alle gemakken voorzien zijn. Er is een mooi zwembad aanwezig dat je deelt met de andere gasten. In de ochtend geniet je van een versgemaakt ontbijtje met een heerlijke cappuccino, dé specialiteit van eigenaar Frank!

Lees ook...