5 lekkere tips om mama te verwennen van ’s morgens tot ’s avonds

Zondag is het Moederdag. Het ideale moment om te tonen hoe graag je haar ziet. Eigenlijk zouden we dat best wat vaker moeten doen, maar toegegeven, soms nemen we bepaalde dingen wel voor vanzelfsprekend. Om dat euvel recht te zetten, geven wij je graag 5 tips die mama zullen doen blozen van plezier.

Moederdag

1. Verras haar met een supergezonde smoothie…

De mama van vandaag moet het allemaal kunnen. En de kinderen op tijd naar school brengen; en presteren op een uitdagende job; en de stijlvolle vrouw zijn. Een godin, anders kun je haar niet omschrijven. Sta daarom zelf iets vroeger op en maak met de hulp van Njam!-chef Dagny Ros de sublieme Gorgeous Goddess-smoothie met ananas, mango en citroengras. Wedden dat ze in no time nog gepassioneerder aan de dag begint?

2. Met de geur van versgebakken croissants

Moederdag

Alles met mate natuurlijk. Serveer daarom bij je verkwikkende ochtenddrankje een knapperige roombotercroissant van Roger van Damme. Wakker worden met de heerlijke aroma’s van verse croissants in je neus, bezorgt je onmiddellijk een onevenaarbaar vakantiegevoel. Laat dat nu net zijn wat mama af en toe kan gebruiken: een gevoel van rust en even niets moeten.

3. Een originele pasta voor de lunch

Terwijl mama even geniet van een momentje ‘me-time’, begin je aan een gemakkelijke, maar lekkere lunch. Dat vrouwen verzot zijn op pasta hoeft geen betoog, maar pak het eens wat origineler aan. Deze pasta met spinazie en vijgen is klaar in een handomdraai én zowel lekker koud als warm.

4. Een zoete zonde

Moederdag

Om haar helemaal in opperste staat van verwennerij te brengen, kan chocolade onmogelijk ontbreken. Om duimen en vingers vanaf te likken, en ook hartverwarmend is deze chocoladetaart met gember. Een unieke én fantastische combinatie waarbij het zoete van de chocolade en het prikkelende van de gember een hemelse combinatie vormen. Werk nog af met een zelfgeschreven kaartje en je kunt voor de rest van het jaar niets meer verkeerd doen.

5. Een duifje dat haar naar de 7de hemel brengt

Mama haalt altijd de maximumscore en verdient daarom vanavond ook de crème de la crème van de gastronomie. Peter Goossens zet je op weg met dit elegant gerecht van duif met groene erwtjes. Wist je trouwens dat duifjes vroeger een waar afrodisiaca vormden? Laat daarom deze afsluiter dus maar over aan papa. 

Lees ook...