10 top chocolatiers voor Pasen

Hoera, Pasen! Elke reden om van een heerlijk stukje chocolade te kunnen genieten, grijpen wij bij njam! maar al te graag. En Pasen is traditiegetrouw hét feest van de chocolade. Vroeger werden er vooral chocolade eieren gegeten maar vandaag mag het best ook wat meer zijn. In de betere chocolatiers vind je daarom in deze periode naast eieren, paasklokken en paaskippen ook andere speciale paascreaties. Wij selecteerden 10 fantastische chocolatiers waar het onmogelijk mis kan lopen met je paasinkopen.

Zuut (Leuven)

Zuut werd vorig jaar door Gault&Millau bekroond tot chocolatier van het jaar voor Vlaanderen. Pasen wordt hier zeer serieus genomen. Zo is er zelfs een paastaart verkrijgbaar die bestaat uit een cake met beurre noisette, compote van sinaasappel, mousse van donkere chocolade en een krokantje met chocolade en sinaasappel… Haast je naar Leuven!

Joost Arijs (Gent)

Deze top chocolatier en patissier kan in dit lijstje natuurlijk niet ontbreken. Joost Arijs won al diverse prijzen met zijn creaties en rond Pasen is er een uitgebreid paasassortiment. Gevulde praliné eitjes, chocolade kippen, paashazen en paasschapen: het feest kan hier niet op.

Chocoladehuis Boon (Hasselt)

Chocoladehuis BOON in Hasselt is de artisanale zaak van chocolatiers Patrick Mertens en Tom Theysmans. Ze zijn bekend voor unieke chocolade sierstukken, pralines en allerlei andere creaties rond chocolade. Je kan de chocolatiers aan het werk zien in het atelier in de zaak en kan er tevens genieten van al het lekkers in de koffie- en theelounge. 

The Chocolate Line (Antwerpen en Brugge)

De zaak van njam!-chef Dominique Persoone behoeft eigenlijk geen introductie. Dominique werd beroemd door zijn verrassende chocoladecreaties en werkte samen met verschillende sterrenchefs. Ook rond Pasen kan je hier terecht voor verrassende eitjes en chocoladefiguren. 

Frederic Blondeel (Brussel)

Ook chocolatier Frederic Blondeel werd vorig jaar door Gault&Millau tot chocolatier van het jaar bekroond en dat voor regio Brussel. Dit is een chiquere chocolatier, vooral gekend voor pralines met ganaches met verse kruiden en chocoladerepen. 

Chocolatier M (Knokke)

Chocolatier M is de bekende chocoladezaak van David Maenhout in Knokke. De zaak staat gekend voor de chocolade van topkwaliteit en viel al verschillende keren in de prijzen. In de paasperiode kan je er terecht voor heerlijke chocoladefiguren en een ruime keuze aan gevulde paaseitjes met smaken van traditionele praliné, caramel beurre salé, cappucino tot zelfs verse frambozenganache of mojito. 

Soetkin (Kontich)

Bij Soetkin in Kontich kan je naast chocolade terecht voor ijs en confiserie. Maar in de Paasperiode is het gelukkig al chocolade wat de (paas)klok slaagt. Als je deze zaak bezoekt, probeer dan zeker ook het Kontichs Kontje, de bekendste creatie van Soetkin. Het is een heerlijk zoete praline, gevuld met marsepein en een zachte likeur. 

BbyB Chocolates (Brugge)

BbyB is het chocoladeconcept van Jan Verleye (Chocolaterie Verleye) en onze njam!-chef Bart Desmidt. Het duo creëerde een lijn van haute couture in Belgische chocolade met meer dan twintig nieuwe smaakervaringen. Onze favoriet? Het chocolaatje met vulling van Babelutte en koffiesmaak. 

Sigoji (Ciney)

Gault&Millau bekroonde Sigoji vorig jaar tot chocolatier van het jaar voor regio Wallonië. Voor Pasen maken ze hier speciale gevulde eitjes, onder meer gevuld met melkchocolade met frambozen, hazelnoten of amandelen. Er zijn ook Paasvormen verkrijgbaar, zoals paasklokken, de paashaas en paaskippen. 

The Cacao Project (Mechelen)

The Cacao Project is hét levenswerk van chocolatier Pieter Vaes die het vak leerde bij Dominique Persoone. In zijn eigen zaak in Mechelen experimenteert hij met smaken en vormen en presenteert hij zowel klassieke pralines als verassende chocoladecreaties.

Laat het smaken!

Sven van de njam!-redactie