10 jaar njam!: De 10 best scorende recepten van 2020

Njam! viert feest. En dat een heel jaar lang. Want de allerlekkerste kookzender en online kookplatform van Vlaanderen én Nederland, blies in december 2020 maar liefst 10 kaarsjes uit. Daarom maken we van 2021 een groot feestjaar. Dat doen we op njam!-TV, met een jubileumboek met de titel: ‘Zoveel om te vieren’ en natuurlijk ook op onze website. We geven cadeautjes weg en zorgen voor extra feestelijke content. Daarom presenteren we jullie in 2021 graag een maandelijks artikel rond 10 jaar njam!. We blikken terug op de mooiste momenten, gaan op onderzoek naar de best scorende recepten en laten de njam!-chefs aan het woord. In het eerste artikel blikken we terug naar vorig jaar. We presenteren jullie met trots de 10 best scorende recepten van 2020 van de njam!-website. 

10. Appel crumble

Op de 10e plaats dit jaar: appel crumble. Een gerecht met slechts 6 ingrediënten dat fantastisch smaakt op elk moment van de dag? Deze appel crumble bewijst dat het kan!   

9. Extra zachte sandwiches

Deze extra zachte sandwiches zijn wellicht zo populair omdat je ze voor verschillende gelegenheden kan gebruiken: als ontbijt, als lunch, als tussendoortje of voor bij een echte high tea. Het geheim zit hem in het ogenschijnlijk eenvoudige maar uitgekiende recept van Roger van Damme.

8. Mojito

Fijn om in jullie favorietenlijst ook een cocktail terug te vinden. En wat voor een! De mojito is wat ons betreft een van de grootste cocktailklassiekers. In dit recept van Manuel Wouters ontdek je hoe je jouw mojito kan perfectioneren. 

7. De enige echte balletjes in tomatensaus 

Op plaats 7 dit jaar een oerklassieker: de enige echte balletjes in tomatensaus van de enige echte Peter Goossens. Peter maakt ze “comme il faut”, met balletjes gepocheerd in een pittige bouillon en een heerlijke tomatensaus vol verse kruiden. Er zijn weinig gerechten die zo goed blijven scoren bij zowel jong als oud. 

6. Pasta met scampi in tomatenroomsaus 

Ook plaats 6 wordt ingenomen door een scampigerecht. Onze happy foodie en njam!-collega Stephanie Bex maakt de scampi’s klaar in een saus op basis van boursin, room, tomatenpuree en look. De saus en scampi’s komen bovenop een bordje pasta. Smullen is alles wat je nadien nog te doen staat. 

5. Scampi Diabolique

Dat het in 2020 soms wat pikanter mocht, bewijst dit recept. Scampi’s krijgen het gezelschap van een pittige saus met onder meer knoflook, chilipeper en cognac. Heerlijk met rijst, frietjes of een stukje stokbrood.

4. Gevulde courgette met gehakt 

Ook dit recept mogen we gerust klasseren onder de categorie comfort food. Courgettes, gevuld met kruidig kippengehakt, afgewerkt met een goudbruin gebakken laagje kaas. Smulplezier in elk seizoen. 

3. Tiramisu

Tiramisu, wie is er niet gek op? Dit overheerlijke Italiaanse dessert bevat slechts 7 ingrediënten en maakt elke (feest)tafel compleet. Het vervolledigt dan ook terecht onze top 3 van beste scorende recepten van 2020. 

2. Basisrecept voor pannenkoeken

Ook het ultieme comfort food recept van de king of sweet Roger van Damme kon jullie vorig jaar duidelijk bekoren. Dat is niet verwonderlijk. Dit gemakkelijke basisrecept voor pannenkoeken is gegarandeerd een hit bij jong en oud. 

1. Peppe's basisrecept voor pizzadeeg

We hadden in 2020 duidelijk nood aan comfort food. Dat bewijst ons best scorende artikel van 2020: het basisrecept voor overheerlijk pizzadeeg van the one and only Peppe Giacomazza. Gemakkelijk, leuk om te maken en vooral overheerlijk.  

Smakelijk!

Sven van de njam!-redactie

Beoordeling