Zoete specerijencouscous met honingijs

Een recept van Jeroen De Pauw

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
2 kaneelstokjes (of een snuif kaneel)
5 kruidnagels
enkele stukjes steranijs
150 gr suiker
2,5 dl water
125 gr couscous
8 dadels
8 gedroogde pruimen
2 dl Amaretto
0,5 l volle melk
250 gr honing
3 dl room

Bereiden:

Doe de kruiden samen met de suiker en het water in een pot en laat rustig koken gedurende 15 minuten. Doe de droge couscous in een kom en giet het warme, gekruide suikerwater — met de kruiden erin — over de droge couscous. Zorg dat de couscous net onder staat. Dek af met een deksel en laat ongeveer 10 minuten trekken. De couscous heeft nu al het vocht opgeslorpt en is gaar. Roer er met een vork door, zodat de couscous mooi loskomt.

Ontpit de dadels en de pruimen en snij ze in stukjes. Meng ze onder de couscous en voeg er een glaasje Amaretto aan toe. Meng alles nog eens goed door elkaar en laat even trekken. Serveer de lauwe couscous met een bolletje honingijs.

Voor het honingijs:

Breng de melk aan de kook. Voeg er de honing aan toe zodra de melk kookt. Meng goed door elkaar en breng al roerend weer aan de kook. Klop de eierdooiers los en voeg er beetje bij beetje de room aan toe, zodat je een mooie massa krijgt. Giet de warme melk over het eimengsel terwijl je stevig blijft k loppen met een klopper. Giet het mengsel door een fijne zeef en laat het afkoelen in de koelkast. Draai er ijs van in de ijsmachine.

Inspiratie & blog