Visfumet

Een recept van Peter Goossens
Foto: Karl Bruninx ©

Wil jij een keukenrobot van KitchenAid winnen? Doe dan nu mee en win!

Wil jij een keukenrobot van KitchenAid winnen? Doe dan nu mee en win!

Ingrediënten

liter liter Even geduld...
800 gr koppen en visgraten van witvis
1 ui
1 selderstengel
1 teentje look
2 takjes tijm
2 laurierblaadjes
1,5 l water
stengels van 1 bot peterselie

Visfumet heeft een minder uitgesproken smaak dan garnaalfumet en gebruiken we onder andere voor de bereiding van paling in’t groen.

Bereiden:

Spoel de visgraten en de koppen schoon.

Snijd de ui en de selderstengel fijn en halveer het teentje knoflook. Doe de visgraten, aromaten (tijm, laurier en peterselie), ui, selderstengel en knoflook in een pot met koud water. Breng het geheel aan de kook.

Schuim de onreine delen aan de oppervlakte af. Draai het vuur lager en laat alles zonder deksel 20 à 30 minuten sudderen.

Neem de pot van het vuur en passeer de fumet.

Tip van Peter:

Vraag de visgraten, kop zonder ogen en kieuwen bij voorkeur van vaste en magere witvis zoals wijting, tong, tarbot, heilbot en griet. Die geven een sterke smaak af.  

Uit het boek "Meesterlijke klassiekers"

Deze meesterlijke klassiekers gaan terug naar de essentie van onze Belgische keuken. Niets zo begeerd als onze eigenste steak met frieten, malse stoverij, smeuïge witloofrolletjes met kaas en hesp of noordzeetong in botersaus. Stuk voor stuk meesterlijke klassiekers die deel uitmaken van ons culinair erfgoed.

Dit boek is een bundeling van heerlijke gerechten en basistechnieken uit de goede oude Belgische keuken. Omdat 'eenvoud' zo lekker kan zijn. Zeker als je met de talloze schatten werkt die onze lucht, aarde en water rijk is. Bij elk gerecht legt Peter Goossens je stap voor stap uit hoe je jouw favoriete klassieker met echte Belgische smaken op tafel zet. Zonder franjes, simpelweg authentiek en smaakvol.

Werk je graag met degelijke ingrediënten en sta je met de glimlach in de keuken, dan zal dit boek je zeker plezieren. Laat je stap voor stap leiden en laat gaandeweg een stukje van jezelf in elk gerecht sluipen. Creëer je eigen culinaire erfgoed, koester het en deel dit met al wie je lief hebt.

  • Titel: Meesterlijke klassiekers
  • Uitvoering: Hard Cover
  • Afmetingen: 203 x 270mm
  • ISBN: 978-90-5916-639-4
  • Pagina's: 208
  • Fotografie: Karl Bruninx
Lees meer over Meesterlijke klassiekers

Inspiratie & blog