Varkenshaasje met gebakken krielaardappelen en worteltjes

Een recept van Stephanie Bex
Foto: Roos Mestdagh ©

Op zoek naar een tafeltje? Boek nu last-minute via My Lucky Table!

Op zoek naar een tafeltje? Boek nu last-minute via My Lucky Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 bussel jonge wortelen
0,5 tl gedroogde tijm
600 gr varkenshaasje
75 ml balsamico
100 ml kalfsfond
25 ml honing
zout - peper

Bereiden:

Was de jonge wortelen en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie, zout en gedroogde tijm.

Snijd de krielaardappelen in partjes en leg ze op een tweede met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie, peper en zout.

Zet de wortelen en de aardappelpartjes gedurende 35 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden.

Maak ondertussen de saus. Doe de kalfsfond, de honing en de balsamico samen in een steelpannetje en laat ietwat inkoken.

Smelt nu een klontje boter in een pan. Schroei op hoog vuur het varkenshaasje toe, verlaag vervolgens de temperatuur en laat het varkenshaasje mooi rosé bakken (+- 15 minuten).

Serveren:

Snijd het varkenshaasje in plakjes. Serveer samen met de geroosterde worteltjes, krielaardappelen en het balsamicosausje. 

Uit het boek "Snel, Makkelijk & Lekker"

Het ontbreekt ons wel eens: de inspiratie om elke dag een lekkere maaltijd op tafel te toveren. Daarom is koken volgens een weekmenu zo heerlijk; het helpt je om gevarieerd te eten en onnodig te piekeren over de meestgestelde vraag: Wat eten we vandaag?

Dit boek bevat 12 weekmenu's van telkens 5 gerechten die snel en makkelijk klaar te maken zijn en bovendien nog eens superlekker zijn! 

Lees meer over Snel, Makkelijk & Lekker

Inspiratie & blog