Torentje van bloedworst en appel

Een recept van Johan Segers

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
600 gr dikke bloedworst
100 gr boter
4 appels
2 el suiker
4 el appelstroop
peper

Een verrassend torentjesgerecht met bloedworst en appel!

Bereiden:

Snijd de bloedworst in schijven. Bak ze in een beetje boter. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd ze in schijven. Bak ze eveneens in een beetje boter, voeg de suiker toe en laat ze lichtjes karamelliseren.

Maak de jus:

Verwijder het braadvet van de appelen uit de pan. Laat nu de appelsiroop in de pan wegsmelten. Voeg een beetje peper toe. Leg een schijfje appel op een bord, leg er een schijfje bloedworst op, daarna opnieuw een schijfje appel en ga zo verder tot je vier laagjes hebt. Eindig met een schijfje appel. Lepel wat gesmolten appelstroop op het torentje.

Serveren:

Decoreer eventueel met blokjes gebakken bloedworst.

Uit het boek "Tot op het bot: het varken"

Dit is het ultieme kookboek voor liefhebbers van varkensvlees. Met meer dan 35 lekkere gerechten van Johan Segers.

Of het nu gaat om een eenvoudige varkenskotelet, een BBQ-klassieker zoals gebakken ribbetjes, een verfijnde kroket van varkenspoot, een klassieke hutsepot of een stoverij – Johan Segers maakt van elk gerecht zijn eigen persoonlijke en verrassende interpretatie.

Hij neemt ook moderne gerechten onder handen, zoals pasta carbonara, dimsum met mager varkensvlees, een pitabroodje met krokante spekreepjes en een gewokte varkenskarbonade. Onder zijn deskundige begeleiding mag je ook zelf voor slager spelen. Hij leidt je langs de bereiding van droge worsten en kopvlees, zonder dat je daar ervaring voor hoeft te hebben. Hij organiseert zelfs een heus varkensfeest met de bereiding van een varkentje aan het spit.

Wie meer wil weten over het lekkere varken vindt in dit boek bovendien tal van praktische tips, gesprekken met kwekers van bijzondere varkensrassen en een overzicht van gedroogde Europese hammen en worsten. Om het helemaal compleet te maken besteedt hij nog aandacht aan tien misverstanden over het varken, met tien verrassende stellingen.

Eet smakelijk met deze ode aan het lekkere varken!

Lees meer over Tot op het bot: het varken

Inspiratie & blog