Tompoes met aardbeien

Tompoes met aardbeien
Een recept van njam! chef Roger van Damme

Met dank aan

Hoeveelheid Ingrediënt
2 pakjes bladerdeeg van 20 x 20 cm
Voor de pudding
50 cl melk
10 cl room
1 vanillestokje, uitgeschraapt
70 g kristalsuiker
50 g cassonadesuiker
200 g eidooiers
35 g roompoeder
1 blaadje gelatine, geweekt in koud water
125 g boter, op kamertemperatuur
Voor de afwerking
200 g fondantsuiker
50 g pure chocolade
40 g aardbeienconfituur
500 g aardbeien
Recept afdrukken

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het bladerdeeg uit. Leg het deeg tussen 2 vellen bakpapier en 2 bakplaten om het rijzen te voorkomen. Bak gedurende 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg mooi bruin is.

Pudding: Verwarm de melk, room, vanille met de kristalsuiker en cassonadesuiker. Meng ondertussen de eidooiers en het roompoeder. Giet een beetje van de kokende melk op het mengsel van eidooiers en roompoeder. Roer tot je een mooie, gladde massa krijgt. Giet dat mengsel terug in de pan bij de resterende melk. Laat opnieuw koken tot er een binding ontstaat. Laat vervolgens afkoelen tot 60°C. Knijp het geweekte gelatineblaadje goed uit en roer het er onder. Laat verder afkoelen tot 40°C. Meng er nu voorzichtig de boter onder.

Opbouw: Bedek een plak bladerdeeg met de fondantsuiker. Smelt de chocolade in de microgolfoven. Doe dat in korte stappen. Laat eerst gedurende 30 seconden op vol vermogen smelten. Roer de chocolade. Laat opnieuw gedurende 30 seconden smelten op vol vermogen. Roer opnieuw. Herhaal tot de chocolade zacht is. Op deze manier voorkom je dat de chocolade verbrandt. Giet de chocolade in een spuitzak. Spuit deze vervolgens in fijne, rechte lijntjes over de fondant. Trek meteen met een stokje fijne lijntjes tegen de richting in. Zo ontstaat een tekening zoals op de foto.

Smeer de tweede plak bladerdeeg in met aardbeienconfituur. Lepel er de crème op. Snij de aardbeien in twee en duw ze in de crème. Leg er tot slot de plak bladerdeeg met de fondant op.