Tiramisu van peren

Tiramisu van peren
Een recept van Jeroen De Pauw

Met dank aan

Hoeveelheid Ingrediënt
250 gr mascarpone
1 ei
1 eetlepel suiker
zachte peren
perenadvocaat
droge chocolade zandkoekjes
chocoladeschilfers
perenlikeur
1 kop koffie
zout
Recept afdrukken

Bereiden:

Meng de mascarpone samen met het eigeel (eiwit apart houden), de suiker en een scheutje van de perenlikeur. Klop het eiwit stevig op met een snuifje zout en meng daarna voorzichtig door de tiramisu. Zet dit even in de koelkast. Schil de peren en verwijder het klokhuis.
Snijd ze erna in kleine blokjes en meng ze met de perenadvocaat. Maak nu een kopje koffie om de koekjes in te dompelen voor het maken van onze tiramisu.

Neem enkele glaasjes en bedek de bodem met de perenadvocaatmengeling. Leg daarna enkele koekjes in koffie gedompeld, dan een beetje mascarpone. Herhaal dit tot het glaasje vol is. Werk af met chocoladeschilfers.

Dit recept komt uit het boek 'Op sjok door een Straffe Streek'.

Over Straffe Streek:

Vlaams-Brabant kent een ruime variatie aan streekproducten. Naast de rijkdom aan verse producten zoals aardbeien, druiven, witloof en asperges... vindt men ook tal van unieke verwerkte producten. Denk maar aan de Lambiekbieren uit het Pajottenland en de Zennevallei of de Hagelandse wijn. Meestal gaat het om sympathieke kleinschalige initiatieven, veelal nog te ontdekken, maar wél met veel potentieel. Deze streekproducten zijn uitgegroeid tot de culinaire ambassadeurs van de streek. Meer info vind je op www.straffestreek.be