Thaise visbouillon met coquilles

Thaise visbouillon met coquilles
Een recept van njam! chef Jan Buytaert
Ook in njam! boek Bier zkt vis
Hoeveelheid Ingrediënt
visgraten en garnaalkoppen
1 laurierblaadje
1 busseltje soepselder
1 ui
10 teentjes look
50 gr verse gember
0,5 kl maïzena
1 kl oestersaus
0,5 kl sambal oelek
1 rode paprika
1 bussel lente-ui
1 rijpe mango
4 coquilles, overlangs in twee gesneden
1 bussel verse koriander
1 limoen, de zeste
zout
Recept afdrukken

Bereiden:

Snijd de soepselder in stukken. Snipper de ui. plet de lookteentjes. Trek een sterke visbouillon met de visgraten, de garnalenkoppen, het blaadje laurier, de soepselder, de ui, de look en de helft van de gemberknol. Laat deze heel zachtjes inkoken zodat hij helder blijft, totdat er een kleine liter overblijft.

Giet hem door een zeefje. Bind de bouillon lichtjes met een beetje in water opgeloste maïzena en breng hem op smaak met de oestersaus, de sambal en een beetje zout.

Snijd de overblijvende gember en de paprika in dunne repen en de lente-ui in kleine staafjes. Schil de mango en snijd er 8 dikke sneden uit.

Breng water aan de kook, zet een stoommandje op de pan en leg daar eerst de doorgesneden sint-jakobsnoten in. Voeg er dan ook de gember, de paprika en de lente-ui bij en laat ze alle 3 minuten krokant garen.

Serveren:

Verdeel de nootjes en de groenten over 4 soepborden, leg er de mangosneetjes en enkele korianderblaadjes bij, strooi er een beetje geraspte limoenschilletjes over en giet er tot slot de heel hete bouillon op.

Beoordeling