Tarbot met compote van tomaten

Tarbot met compote van tomaten
Ook in njam! boek Heerlijk van bij ons
Hoeveelheid Ingrediënt
6 tomaten
2 sjalotjes
1 teentje look
3 el olijfolie
1 takje tijm
1 el honing
2 frietaardappelen
700 g tarbot
1 handvol rucola
Recept afdrukken

Bereiden:

Pel de tomaten door er een kruisje net door het vel in te snijden, ze 10 seconden onder te dompelen in kokend water en ze dan te laten schrikken in ijskoud water. Snijd ze in 4 partjes.

Pel de sjalotjes en look en snijd fijn. Stoof de sjalotjes en look in de olie. Voeg de tomaten toe, kruid met peper van de molen en zout en rits de tijm van de takjes. Voeg de honing toe. Laat op een zacht vuurtje onder een deksel garen. Bewaar lauwwarm.

Schil de aardappelen en snijd ze in stroaardappelen, frituur ze net voor het opdienen in 1 keer mooi krokant bruin, bestrooi lichtjes met zout. Was en droog de rucola en meng er voor het opdienen een klein scheutje olijfolie door om mooi te laten glanzen.

Strijk de tarbotfilets in met olijfolie en kruid met peper van de molen en zout. Verhit een grillpan en rooster de tarbotfilets mooi gaar.

Serveren:

Lepel de compote op een groot, warm bord. Leg er detarbotfilets voor de helft op. Maak een nestje met de rucola op de vis. Verdeel de krokante stroaardappelen over de salade.

Beoordeling