Tarbot met compote van tomaten

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
2 sjalotjes
1 teentje look
3 el olijfolie
1 takje tijm
1 el honing
700 g tarbot
1 handvol rucola

Bereiden:

Pel de tomaten door er een kruisje net door het vel in te snijden, ze 10 seconden onder te dompelen in kokend water en ze dan te laten schrikken in ijskoud water. Snijd ze in 4 partjes.

Pel de sjalotjes en look en snijd fijn. Stoof de sjalotjes en look in de olie. Voeg de tomaten toe, kruid met peper van de molen en zout en rits de tijm van de takjes. Voeg de honing toe. Laat op een zacht vuurtje onder een deksel garen. Bewaar lauwwarm.

Schil de aardappelen en snijd ze in stroaardappelen, frituur ze net voor het opdienen in 1 keer mooi krokant bruin, bestrooi lichtjes met zout. Was en droog de rucola en meng er voor het opdienen een klein scheutje olijfolie door om mooi te laten glanzen.

Strijk de tarbotfilets in met olijfolie en kruid met peper van de molen en zout. Verhit een grillpan en rooster de tarbotfilets mooi gaar.

Serveren:

Lepel de compote op een groot, warm bord. Leg er detarbotfilets voor de helft op. Maak een nestje met de rucola op de vis. Verdeel de krokante stroaardappelen over de salade.

Uit het boek "Heerlijk van bij ons"

Zalig zilte Noordzeegarnalen, bitterzoet grondwitlof, ambachtelijk gebakken peperkoek, pittige Damse mokke, lekkere Luikse stroop, botermals blauw-wit en seizoenverse Mechelse asperges. Ze zijn allemaal van 'ons'. En van bij ons.

We koesteren deze heerlijke, meestal seizoens- en streekgebonden basisproducten en gaan er graag mee aan de slag. We toveren ze om tot de beste gerechten, van makkelijk tot iets uitdagender, van dagelijkse kost tot zondagse familielunch. Maar altijd lekker Belgisch!

Dit boek biedt je maar liefst 50 mooie recepten uit het allerbeste van de Belgische keuken. Wedden dat je zo de week rond bent?

  • Titel: Heerlijk van bij ons
  • Uitvoering: Soft Cover
  • Afmetingen: 170 x 215mm
  • ISBN: 978-90-5916-655-4
  • Pagina's: 128
  • Fotografie: Luk Thys
  • Redacteur: Patrick Caignau
Lees meer over Heerlijk van bij ons

Inspiratie & blog