Stempelen in cacaopoeder

Een recept van Dominique Persoone

Ontdek Azië op het Amazing Asia Festival in Antwerpen

Ontdek Azië op het Amazing Asia Festival in Antwerpen

Ingrediënten

figuur figuurtjes Even geduld...
1 kg cacaopoeder
30 g fondantchocolade
vorm (voorbeeld: visje)

Bereiden:

Deze techniek gebruik ik vaak als we een figuurtje van chocolade willen maken waarvan geen vorm beschikbaar is. Let er wel op dat de vorm altijd conisch moet zijn! De hoeveelheid cacaopoeder en chocolade hangt natuurlijk af van de grootte van het figuurtje.

Neem een ruime bak of pot en giet er het cacaopoeder in. Doe dat rustig, want cacaopoeder maakt veel stof. roer met een klopper in de bak, zodat het cacaopoeder mooi los is en er geen brokjes meer zijn.

Druk voorzichtig met een dienblad het cacaopoeder aan. Druk nu de figuur die je wilt maken in het poeder en probeer hem te verwijderen zonder de vorm in het cacaopoeder te beschadigen.

Breng de fondantchocolade op temperatuur en lepel hem in een spuitzak. Spuit nu voorzichtig de holte van het figuurtje in het cacaopoeder vol met de chocolade.

Laat de chocolade 30 minuten mooi uitharden. De tijd hangt af van de grootte van het figuurtje. Neem het figuurtje uit het cacaopoeder en borstel er voorzichtig het overtollige poeder af.

Tip:

Dit geeft een zeer mooi en oud, bijna roestig, effect. Ideaal om sleutels of werkmateriaal van chocolade te vormen.

Ik heb ook eens een toffe middag gehad met kinderen die hun handpalm in cacaopoeder stempelden en zo hun eigen hand van chocolade mochten vormen.

Ooit heb ik mijn gezicht (met ogen en neus dicht) in het cacaopoeder geduwd en mijn gezicht van chocolade gevormd. Dat lukt ook

Uit het boek "SHOCK-O-LATIER"

Dit is het eerste receptenboek van Dominique Persoone. Met 45 originele recepten voor chocoladeadepten en alle zoetekauwen.

In dit boek verklapt Dominique chocoladebereidingen die gelukkig maken. Hij leert je onder meer hoe je zelf de lekkerste chocoladepasta maakt, de verleidelijkste chocoladesnoepjes, je eigen huisbereide frisco’s, grootmoeders truffels of chocolademousse waarvan je het potje gegarandeerd uitlikt. Ook klassiekers zoals brownies, florentines, madeleintjes en tarte tatin zet Dominique naar zijn hand.

Dominique Persoone is echter ook een chocolatier met een hoog rock-’n-rollgehalte, die furore maakte met nooit geziene smaken en smaakcombinaties. Maar ook met grappige chocoladebereidingen. Zo vind je in dit boek recepten om onder meer chocolade lippenstift te maken, massagecrème van chocolade, koekiemonsters, eetbare chocoladeverf, black boobies, een chocolade potlood en zelfs… de lekkerste chocoladekak ter wereld. Vooral kinderen zullen dit heel plezierig vinden.

Alle recepten worden stap voor stap uitgelegd en vergen weinig kookervaring. Iedereen kan het! Je hebt er ook geen uitgebreide keukenapparatuur voor nodig. Het gaat om het plezier van het maken en nog meer om het plezier van het eten.

Met dit boek zul je helemaal niet meer van chocolade kunnen afblijven!

  • Titel: SHOCK-O-LATIER
  • Uitvoering: Hard Cover
  • Afmetingen: 203x270mm
  • ISBN: 978-90-5916-807-7
  • Pagina's: 160
  • Fotografie: Jean-Pierre Gabriel en Koen Bauters
Lees meer over SHOCK-O-LATIER

Inspiratie & blog