Stempelen in cacaopoeder

Stempelen in cacaopoeder
Een recept van njam! chef Dominique Persoone
Ook in njam! boek SHOCK-O-LATIER
Hoeveelheid Ingrediënt
1 kg cacaopoeder
30 g fondantchocolade
vorm (voorbeeld: visje)
Recept afdrukken

Bereiden:

Deze techniek gebruik ik vaak als we een figuurtje van chocolade willen maken waarvan geen vorm beschikbaar is. Let er wel op dat de vorm altijd conisch moet zijn! De hoeveelheid cacaopoeder en chocolade hangt natuurlijk af van de grootte van het figuurtje.

Neem een ruime bak of pot en giet er het cacaopoeder in. Doe dat rustig, want cacaopoeder maakt veel stof. roer met een klopper in de bak, zodat het cacaopoeder mooi los is en er geen brokjes meer zijn.

Druk voorzichtig met een dienblad het cacaopoeder aan. Druk nu de figuur die je wilt maken in het poeder en probeer hem te verwijderen zonder de vorm in het cacaopoeder te beschadigen.

Breng de fondantchocolade op temperatuur en lepel hem in een spuitzak. Spuit nu voorzichtig de holte van het figuurtje in het cacaopoeder vol met de chocolade.

Laat de chocolade 30 minuten mooi uitharden. De tijd hangt af van de grootte van het figuurtje. Neem het figuurtje uit het cacaopoeder en borstel er voorzichtig het overtollige poeder af.

Tip:

Dit geeft een zeer mooi en oud, bijna roestig, effect. Ideaal om sleutels of werkmateriaal van chocolade te vormen.

Ik heb ook eens een toffe middag gehad met kinderen die hun handpalm in cacaopoeder stempelden en zo hun eigen hand van chocolade mochten vormen.

Ooit heb ik mijn gezicht (met ogen en neus dicht) in het cacaopoeder geduwd en mijn gezicht van chocolade gevormd. Dat lukt ook