Spiegelei met gekonfijte knolselder en hazelnoten

Een recept van Philippe Van den Bulck

Doe mee en win een workshop en etentje voor 2 in Diest!

Doe mee en win een workshop en etentje voor 2 in Diest!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 knolselder
60 g boter
1 teentje look
4 verse scharreleieren
3 takjes verse tijm
4 kleine loofuitjes, gehakt
1 handvol rucola
6 hazelnoten, fijngehakt
2 el extra vièrge notenolie
olijfilie
peper van de molen, nootmuskaat en zeezout
extra: uitsteekvorm (10 cm doorsnede)

bereiden:

Schil de knolselder en snijd 1/3 van de knolselder in dunne plakken van circa 3 mm. Steek Neem de uitsteekvorm en steek zo gelijke knolselderschijfjes uit. Maak in elke schijf een gat van ongeveer 3 cm.

Snijd de rest van de knolselder grof en kook de knolselder gaar in licht gezouten water. Laat goed uitlekken en mix in een blender met de boter. Breng op smaak met wat peper van de molen, nootmuskaat en zeezout. Houd de knolseldermousseline warm.

Bak de knolselderschijven samen met het geplette teentje knoflook aan beide zijden licht goudbruin in een scheutje olijfolie. Kruid met peper van de molen en zeezout.

Verhit een scheut olijfolie in een grote pan. Kruid de olie lichtjes met peper van de molen en zeezout en breek er de 4 scharreleieren in.

Leg over elk ei voorzichtig een schijf knolselder en laat de dooier telkens in het voorgemaakte gaatje passen. Laat de eieren garen op een middelhoog vuur en rits de tijmblaadjes erover.

Steek de eieren met de uitsteekvorm uit die je eerder voor de knolselderschijven gebruikte en neem ze uit de pan.

serveren:

Lepel wat van de knolseldermousseline in het midden van elk bord. Schik de eieren er op en werk af met de uitjes, ruccola, hazelnootschilfers en de extra vierge notenolie.Inspiratie & blog