Spaghetti met citroenboter

Een recept van Jeroen De Pauw

Laat je smaakpapillen ontvlammen met deze vurige gerechten

Laat je smaakpapillen ontvlammen met deze vurige gerechten

Ingrediënten

personen personen Even geduld...
300 gr bloem
3 eieren
3 eetlepels koolzaadolie
125 gr hoeveboter
0,5 citroen, het sap
20 gr appelkappertjes
1 teentje look
4 sneetjes gerookte zalm
gehakte kervel
gehakte oregano
peper
zout

Bereiden:

Voor de pasta:
Doe de bloem op je werkblad en maak er een kuiltje in. Doe daarin de olie en de eieren. Kneed tot je een mooi deeg hebt en laat 30 minuten rusten onder een vochtige handdoek. Draai er daarna spaghetti van met een pastamachientje.

Voor de saus:
Doe in een pan de boter samen met de zestes, de gesnipperde look, het citroensap, de kappertjes en de kruiden. Kruid stevig af met peper en zout.Kook de pasta gaar in gezouten water en voeg daarna bij de botersaus. Roer alles eens goed om en warm op in de pan. 

Dresseer de pasta op een bord en leg er enkele stukken gerookte zalm op.

Dit recept komt uit het boek 'Op sjok door een Straffe Streek'.

Over Straffe Streek:

Vlaams-Brabant kent een ruime variatie aan streekproducten. Naast de rijkdom aan verse producten zoals aardbeien, druiven, witloof en asperges... vindt men ook tal van unieke verwerkte producten. Denk maar aan de Lambiekbieren uit het Pajottenland en de Zennevallei of de Hagelandse wijn. Meestal gaat het om sympathieke kleinschalige initiatieven, veelal nog te ontdekken, maar wél met veel potentieel. Deze streekproducten zijn uitgegroeid tot de culinaire ambassadeurs van de streek. Meer info vind je op www.straffestreek.be

Met dank aan

Straffe Streek

Inspiratie & blog