Soepje van cannellinibonen met gewelde andijvie

Een recept van Philippe Van den Bulck

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
150 gr cannellinibonen, wit (1 nacht geweekt)
1 andijviekrop
2 sjalotten
1 tak rozemarijn
2 laurierbladeren
1 selderstengel, wit en grof gesneden
2 teentjes knoflook
1 l groentebouillon
25 cl witte wijn, droge
2 dl room, light
1 el xeresazijn
peper en zeezout
zwarte peper

Bereiden:

Spoel de witte bonen grondig. Snipper de sjalot en de knofl ook fijn en laat glazig stoven in een weinig olijfolie. Voeg de bonen toe en blus met de witte wijn. Voeg nu de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg laurier, rozemarijn, selderstengel en preiwit toe en laat op een laag vuur sudderen gedurende ongeveer 1½ uur. Verwijder de rozemarijn en de laurier uit de bouillon.

Verwijder de buitenste bladeren van de andijvie en maak de overige bladeren los, spoel de andijvie grondig in koud water en zwier droog in een slazwierder. Scheur de andijviebladeren op gelijke grootte. Mix de bonen samen met de bouillon in een blender tot een schuimige soep. Zeef de soep en warm op met de light room en breng ze op smaak met peper van de molen, zeezout en de xeresazijn.

Snijd de rode uien in fijne ringen. Verhit een scheut olijfolie in een ruime pan en bak de uiringen kort aan in de pan. Schep de uien uit de pan en stoof daarna de andijvie kort aan in de hete pan. Voeg de uiringen weer toe en kruid met peper en zout. Mix de hete soep schuimig met behulp van een staafmixer en verdeel ze over de borden. Verdeel de andijvie en de uiringen erover en kruid met wat zwarte peper van de molen.

Inspiratie & blog