Soepje van aardbeien met tomaat-mozzarella

Een recept van Roger van Damme
Foto: Frank Croes ©

Doe mee en win een workshop en etentje voor 2 in Diest!

Doe mee en win een workshop en etentje voor 2 in Diest!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
300 gr kristalsuiker
60 cl water
2 limoenen
1 citroen
20 zwarte peperkorrels
1500 gr aardbeien
180 blaadjes basilucum

Bereiden:

Soepje:

Kook de kristalsuiker in het water tot alle suiker is opgelost. Zet het vuur af. Voeg het limoen- en citroensap en de peperkorrels toe. Laat gedurende 5 minuten trekken. Giet de siroop door een zeef over de gesneden aardbeien. Pureer de aardbeien met een handmixer.

Tomaat-mozzarella:

Snij de mozzarella in dunne plakjes. Steek de plakjes uit in dezelfde grootte als de kerstomaatjes. Snij de tomaten in twee en beleg één helft van elke tomaat met een schijfje mozzarella. Verdeel de soep over de 6 borden. Leg de halve tomaatjes belegd met de mozzarella in de borden. Reken 3 tomaatjes per bord. Leg op elk schijfje mozzarella een blaadje basilicum en een halve aardbei. Leg de resterende helften van de tomaten ertegenaan, zoals op de foto.

Met dank aan

Hoogstraten Strawberries

Uit het boek "Heerlijke aardbeirecepten van Roger van Damme"

Breng de zon in je keuken met het nieuwe njam!-boek: Heerlijke aardbeirecepten van Roger van Damme!

In dit boek vind je niet alleen enkele van mijn meest eenvoudige gerechten die ik ooit heb gemaakt, maar het zijn ook één voor één oogstrelende bereidingen die zelfs op donkere dagen de zon in je keuken brengen. Mensen vragen me dikwijls wat ik met aardbeien heb. Wel, ze hebben mijn leven een belangrijke draai gegeven. Ik heb mijn vrouw Cindy voor het eerst ontmoet tijdens de aardbeienfeesten in Zundert. Ze werd mijn aardbeienprinses voor het leven. En aardbeien werden mijn lievelingsfruit. Ik wens je bij de bereiding van de recepten evenveel plezier als ik eraan had.”

Aardbeien uit Hoogstraten smaken lekker zoet en maken van elk dessert een feest. In dit boek presenteert Roger van Damme 40 kleurrijke recepten met aardbeien. Eenvoudige desserts, zoals een milkshake, een smoothie of een soep met aardbeien, maar ook een verrassende carpaccio, een pizza en zelfs gehaktbrood met aardbeien. Allemaal gerechtjes die weinig keukenkennis vragen en snel klaar zijn. Natuurlijk komen er ook enkele verrassende en meesterlijke aardbeiendesserts aan bod, zoals we van Roger gewend zijn. In dit boek kom je ook alles te weten over aardbeien. Over hun verrassende geschiedenis. Hoe ze in Hoogstraten groeien en gekweekt worden. Waar je op moet letten als je ze koopt en bewaart. Met welke ingrediënten je ze kunt combineren. Wat de favoriete bereidingen zijn in andere Europese landen. Met bovendien tal van keukentips en wetenswaardigheden. Een must have voor aardbeienliefhebbers.

Lees meer over Heerlijke aardbeirecepten van Roger van Damme

Inspiratie & blog