Romige visschotel

Ontdek de verborgen pareltjes in Thailand

Ontdek de verborgen pareltjes in Thailand

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
750 g aardappelen in stukken
175 ml warme melk
25 g boter
naar smaak peper - zout - nootmuskaat
400 g witte vis (kabeljauw, koolvis, ...)
350 g doperwten
1 grof geraspte worel
1 ui
375 ml melk
1 citroen
1 el olie
100 g geraspte kaas
175 ml groentebouillon
0,5 bosje fijngesneden platte peterselie
1 vers laurierblad
3 kruidnagels
1 tl zout
5 el bloem
75 gr boter
naar smaak witte peper - zout

Bereiden:

Kook de aardappelen in weinig water met zout gaar. Laat ze even gaar stomen, en stamp ze met de boter en warme melk tot een luchtige puree. Breng op smaak met peper en nootmuskaat.

Leg de vis in een pan met een dikke bodem en giet hier de melk en de bouillon bij. Snijd de ui door, steek de kruidnagel erin en leg bij in de melk. Voeg het laurierblad en zout toe. Breng aan de kook en pocheer hierin 8 tot 10 min. de vis. Giet het kookvocht af, zeef en bewaar het.

Maak de roux. Verhit hiervoor de boter, voeg de bloem toe en bak al roerend 2 min. Voeg hier, al roerend, het kookvocht van de vis bij tot je een niet al te dikke saus hebt. Breng op smaak met zout en witte peper.

Verhit de olie en bak hierin in ca. 5 min. de uien en wortels zacht maar niet bruin. Voeg de doperwten toe en rasp hierboven de schil van een halve citroen. Voeg 2 el vers citroensap en de peterselie toe.

Leg de groenten onderin een ovenschaal. Leg de gepocheerde vis erop en verdeel in grote stukken. Roer de witte saus er voorzichtig doorheen. Dek de vis en groenten af met de aardappelpuree.

Besprenkel de puree met de geraspte kaas en bak hem 20 min. in een oven van 175°C gaar. Haal de schaal uit de oven wanneer de kaas goudbruin is.

©kayotickitchen.com

Inspiratie & blog