Rio Jockey Club Gin and Tonic

Een recept van Manuel Wouters, zoals gezien in The Art of Making Cocktails
Foto: Stefanie Geerts ©

Doe mee en win een workshop en etentje voor 2 in Diest!

Doe mee en win een workshop en etentje voor 2 in Diest!

Ingrediënten

Even geduld...
5 cl Bombay Sapphire gin
1 cocktaillepel Angostura bitters
1/2 limoen
tonic
12 ijsblokjes
garnituur: limoenpartje
soort glas: collinsglas

Bereiden:

Vul het mixglas met de gin de Angostura bitters. Snijd de halve limoen in 2 partjes, knijp ze uit boven het mixglas en doe ze bij in het glas. Vul de shaker met ijs, zet het mixglas erop en shake krachtig. Strain de cocktai in een met ijsblokjes gevuld collinsglas.

Werk af:

Garneer met een partje limoen en top af met de tonic. Serveer met een roestaafje.

Uit het boek "The Art of Making Cocktails"

Manuel Wouters, oprichter van de Antwerpse cocktailbar SIPS, is wat je noemt een echte cocktail connaisseur. Een gepassioneerde mixologist die het metier erg hoog in het vaandel draagt.

Manuel leerde het vak op verschillende passagiersschepen waaronder de prestigieuze Queen Elizabeth II van de Cunard Line en werkte zich op tot één van de meest gerenommeerde bartenders van zijn generatie. Een man met passie en kennis van zaken die pas een cocktail serveert als hij volgens de regels van de kunst bereid is.

Met dit cocktailboek wil hij je op de juiste weg zetten om thuis zelf de perfecte cocktail te bereiden. Je krijgt uitleg over de verschillende technieken, ingrediënten, materialen, bereidingen... met daarbij een unieke inkijk in het leven van ‘a true bartender’

Lees meer over The Art of Making Cocktails

Inspiratie & blog