Pumpkin pie

Een recept van Julie Van den Driesschen
Foto: Roos Mestdagh ©

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Ingrediënten

taart taarten Even geduld...
220 gr tarwebloem
120 gr koude boter
0,5 tl zout
0,5 tl kaneel
1 ei
400 gr pompoenpuree
305 ml gecondenseerde melk met suiker
2 eieren
2 tl kaneel
1 tl nootmuskaat
0,5 tl kruidnagelpoeder
1 snuif zout

Bereiden:

Voor het deeg: 

Doe de tarwebloem, de boter, het zout, de kaneel en de fijne kristalsuiker in een foodprocessor. Blitz alles kort door elkaar tot je een soort broodkruim krijgt. Voeg vervolgens je ei toe en blitz nog eens kort tot je een stevige bal krijgt. 

Tip: Je kan dit ook klassiek in een mengkom met de hand maken. Wrijf de boter dan door je vingers en voeg vervolgens het ei toe.

Wikkel het deeg in vershoudfolie en plaats minstens 1 uur in de koelkast. 

Voor de vulling:

Doe de pompoenpuree, de gecondenseerde melk, de eieren, de kaneel, de nootmuskaat, het kruidnagelpoeder en het zout in een kom. Met alles met een garde door elkaar tot een gladde, oranje massa. 

Voor de assemblage:

Verwarm de oven voor op 160° graden (hetelucht). Bestuif je werkvlak met wat bloem en rol je deeg uit tot ongeveer 4 mm dikte. Rol het opnieuw over je deegrol en leg het in een ronde, gekartelde vorm (met losse bodem / diameter 20 cm). Duw de randen goed aan en verwijder het overtollig beslag met een deegrol of aardappelmesje. Plaats de taartvorm 10 minuten in de koelkast. Giet de vulling in één keer in de vorm en bak de pompoentaart 35 à 40 minuten in de oven. Serveer optioneel met opgeklopte slagroom.

Inspiratie & blog