Popcornstaafjes

Een recept van Dominique Persoone

Maak kans op een duoticket voor de spektakel-musical 14-18

Maak kans op een duoticket voor de spektakel-musical 14-18

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
3 el maisolie
80 g pofmais
2 cl water
120 g fondantchocolade

Bereiden:

Giet de olie in een kookpan met deksel. Zet hem op een hoog vuur. Wacht tot de olie goed heet is en lichtjes begint te roken. Doe de mais in de pan en sluit af met een deksel, anders vliegt de mais door de keuken. Wacht tot de mais begint te poffen. Schud de pot enkele keren op tot alle mais gepoft is. Dat gaat heel vlug.

Haal de popcorn uit de pan en verwijder de olie. Giet het water en de suiker in de pan en roer flink tot je een dikke suikersiroop krijgt en de massa begint te borrelen. Giet er dan de nog warme popcorn in en roer goed tot de popcorn volledig met de suikermassa is bedekt. Stort hem nu uit op bakpapier en laat afkoelen.

Wacht tot de popcorn volledig is afgekoeld. Breng dan de chocolade op temperatuur. Vul een spuitzak met de chocolade. Spuit staafjes van 1 cm breed en ongeveer 20 cm lang op bakpapier. Bedek elk staafje meteen met popcorn voordat de chocolade opstijft.

Laat de chocolade uitharden op kamertemperatuur.

Tip:

Je kunt de staafjes pittiger maken door ze te bestrooien met wasabipoeder.

Uit het boek "SHOCK-O-LATIER"

Dit is het eerste receptenboek van Dominique Persoone. Met 45 originele recepten voor chocoladeadepten en alle zoetekauwen.

In dit boek verklapt Dominique chocoladebereidingen die gelukkig maken. Hij leert je onder meer hoe je zelf de lekkerste chocoladepasta maakt, de verleidelijkste chocoladesnoepjes, je eigen huisbereide frisco’s, grootmoeders truffels of chocolademousse waarvan je het potje gegarandeerd uitlikt. Ook klassiekers zoals brownies, florentines, madeleintjes en tarte tatin zet Dominique naar zijn hand.

Dominique Persoone is echter ook een chocolatier met een hoog rock-’n-rollgehalte, die furore maakte met nooit geziene smaken en smaakcombinaties. Maar ook met grappige chocoladebereidingen. Zo vind je in dit boek recepten om onder meer chocolade lippenstift te maken, massagecrème van chocolade, koekiemonsters, eetbare chocoladeverf, black boobies, een chocolade potlood en zelfs… de lekkerste chocoladekak ter wereld. Vooral kinderen zullen dit heel plezierig vinden.

Alle recepten worden stap voor stap uitgelegd en vergen weinig kookervaring. Iedereen kan het! Je hebt er ook geen uitgebreide keukenapparatuur voor nodig. Het gaat om het plezier van het maken en nog meer om het plezier van het eten.

Met dit boek zul je helemaal niet meer van chocolade kunnen afblijven!

  • Titel: SHOCK-O-LATIER
  • Uitvoering: Hard Cover
  • Afmetingen: 203x270mm
  • ISBN: 978-90-5916-807-7
  • Pagina's: 160
  • Fotografie: Jean-Pierre Gabriel en Koen Bauters
Lees meer over SHOCK-O-LATIER

Inspiratie & blog