Pillendrankje

Pillendrankje
Een recept van njam! chef Dominique Persoone
Ook in njam! boek SHOCK-O-LATIER
Hoeveelheid Ingrediënt
Keuze uit verschillende opties:
Capsules met toestel
gember
frambozenpoeder
gevriesdroogde aardbeien
mango of ananas
pure cacaopoeder
muntpoeder
chilipoeder
anijspoeder
Recept afdrukken

Bereiden:

Net zoals een apotheker pilletjes maakt, maak ik pillen gevuld met lekkere dingen die wegsmelten in een warme vloeistof.

Je hebt hiervoor capsules nodig en een toestelletje waarmee je de capsules kunt vullen. Ik heb het toestel en de capsules online gekocht op www.capsuleconnection.com.

De capsules zelf bestaan in gekke felle kleurtjes (roze, blauw, geel enz.) of zijn doorschijnend. Het is de bedoeling dat je de gasten verschillende smaakpillen aanbiedt, waarmee ze zelf hun ‘shotje’ samenstellen.

Ik vul de capsules onder meer met gember, frambozenpoeder, gevriesdroogde aardbeien, mango of ananas, pure cacaopoeder, muntpoeder, chilipoeder, anijspoeder, kaneel, oploskoffie, gevriesdroogde tomaat of rode biet. Je kunt ook instantsoepjes gebruiken. In elk geval moet de vulling bestaan uit droge poeders of ingrediënten. Nog gekker wordt het met Fizzy (bruissuiker). Dat is een product uit de Texturas-reeks van El Bulli. Als je Fizzy door je smaakpoeder mengt, gaat het bruisen als het in contact komt met vocht.

Ik serveer de pillen in een pillendoos, zo eentje waarop de dagen van de week zijn aangegeven. Ik geef mijn gasten een klein glaasje met een warme chocoladedrank (of warme melk, thee, koffie en zelfs warme alcohol) en zo’n pillendoosje. Zo kunnen ze hun drankje zelf op smaak brengen met een pilletje of twee.

Geloof me, dat zorgt gegarandeerd voor plezier aan tafel.