Pillendrankje

Een recept van Dominique Persoone

Hayden Quinn schotelt zijn favoriete Australische gerechten voor

Hayden Quinn schotelt zijn favoriete Australische gerechten voor

Ingrediënten

pil pillen Even geduld...
Capsules met toestel
frambozenpoeder
gevriesdroogde aardbeien
mango of ananas
pure cacaopoeder
muntpoeder
chilipoeder
anijspoeder

Bereiden:

Net zoals een apotheker pilletjes maakt, maak ik pillen gevuld met lekkere dingen die wegsmelten in een warme vloeistof.

Je hebt hiervoor capsules nodig en een toestelletje waarmee je de capsules kunt vullen. Ik heb het toestel en de capsules online gekocht op www.capsuleconnection.com.

De capsules zelf bestaan in gekke felle kleurtjes (roze, blauw, geel enz.) of zijn doorschijnend. Het is de bedoeling dat je de gasten verschillende smaakpillen aanbiedt, waarmee ze zelf hun ‘shotje’ samenstellen.

Ik vul de capsules onder meer met gember, frambozenpoeder, gevriesdroogde aardbeien, mango of ananas, pure cacaopoeder, muntpoeder, chilipoeder, anijspoeder, kaneel, oploskoffie, gevriesdroogde tomaat of rode biet. Je kunt ook instantsoepjes gebruiken. In elk geval moet de vulling bestaan uit droge poeders of ingrediënten. Nog gekker wordt het met Fizzy (bruissuiker). Dat is een product uit de Texturas-reeks van El Bulli. Als je Fizzy door je smaakpoeder mengt, gaat het bruisen als het in contact komt met vocht.

Ik serveer de pillen in een pillendoos, zo eentje waarop de dagen van de week zijn aangegeven. Ik geef mijn gasten een klein glaasje met een warme chocoladedrank (of warme melk, thee, koffie en zelfs warme alcohol) en zo’n pillendoosje. Zo kunnen ze hun drankje zelf op smaak brengen met een pilletje of twee.

Geloof me, dat zorgt gegarandeerd voor plezier aan tafel.

Uit het boek "SHOCK-O-LATIER"

Dit is het eerste receptenboek van Dominique Persoone. Met 45 originele recepten voor chocoladeadepten en alle zoetekauwen.

In dit boek verklapt Dominique chocoladebereidingen die gelukkig maken. Hij leert je onder meer hoe je zelf de lekkerste chocoladepasta maakt, de verleidelijkste chocoladesnoepjes, je eigen huisbereide frisco’s, grootmoeders truffels of chocolademousse waarvan je het potje gegarandeerd uitlikt. Ook klassiekers zoals brownies, florentines, madeleintjes en tarte tatin zet Dominique naar zijn hand.

Dominique Persoone is echter ook een chocolatier met een hoog rock-’n-rollgehalte, die furore maakte met nooit geziene smaken en smaakcombinaties. Maar ook met grappige chocoladebereidingen. Zo vind je in dit boek recepten om onder meer chocolade lippenstift te maken, massagecrème van chocolade, koekiemonsters, eetbare chocoladeverf, black boobies, een chocolade potlood en zelfs… de lekkerste chocoladekak ter wereld. Vooral kinderen zullen dit heel plezierig vinden.

Alle recepten worden stap voor stap uitgelegd en vergen weinig kookervaring. Iedereen kan het! Je hebt er ook geen uitgebreide keukenapparatuur voor nodig. Het gaat om het plezier van het maken en nog meer om het plezier van het eten.

Met dit boek zul je helemaal niet meer van chocolade kunnen afblijven!

  • Titel: SHOCK-O-LATIER
  • Uitvoering: Hard Cover
  • Afmetingen: 203x270mm
  • ISBN: 978-90-5916-807-7
  • Pagina's: 160
  • Fotografie: Jean-Pierre Gabriel en Koen Bauters
Lees meer over SHOCK-O-LATIER

Inspiratie & blog