Penne met prei en gamba's

Doe mee en win een workshop en etentje voor 2 in Diest!

Doe mee en win een workshop en etentje voor 2 in Diest!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
12 gamba's
4 preien
20 gr boter
2 cl pastis
150 gr mascarpone
1 teentje look
1 tl rode peper bolletjes
8 takjes dille
500 gr penne
2 cl olijfolie

Bereiden:

Pel de gambastaarten, snij de rugzijde in en verwijder het darmkanaal. Snij de prei middendoor en dan in schuine stukken van 2 cm lang. Gebruik alleen het wit van de prei.

Smelt de boter en wok er de prei in. Kruid met peper van de molen en zout. Flambeer met de pastis.

Smelt de mascarpone op een zacht vuurtje, kruid met peper van de molen en zout. Voeg de fijngehakte look, de bolletjes rode peper en 4 takken gehakte dille toe.

Kook ondertussen de penne al dente in een grote hoeveelheid gezouten water. Giet af en meng met de olijfolie, draai er flink wat peper van de molen over.

Rooster ondertussen de gamba’s op de grill. Kruid met peper van de molen en zout.

Serveren:

Lepel de prei op een warm bord. Verdeel er de penne over. Lepel er de mascarpone rijkelijk over. Schik hierop de gamba’s. Werk af met takjes dille.

Uit het boek "Pasta power"

Veelzijdig, snel klaar, niet te duur en altijd lekker: pasta is een succes in elke keuken! Zeker met dit boek als leidraad. Naast de klassiekers zoals spaghetti carbonara, spaghetti bolognaise en een traditionele lasagne, vind je in dit boek ook de heerlijkste soepen met pasta, koude gerechten en verrassende combinaties.

Wat dacht je van een heerlijke linguine met pesto en tonijn, een zalig bord gnocchi met boschampignons, of een pittige pappardelle all’ arrabbiata? Bovendien bevat dit boek hét recept om zelf je pastadeeg te maken. Kortom, een must voor elke pastaliefhebber.

Dit boek biedt je 50 overheerlijke pastarecepten, om meteen mee aan de slag te gaan! Wedden dat je zo de week rond bent?

  • Titel: Pasta power
  • Uitvoering: Soft Cover
  • Afmetingen: 170 x 215mm
  • ISBN: 978-90-5916-697-4
  • Pagina's: 128
  • Fotografie: Luk Thys en Bram Debaest
Lees meer over Pasta power

Inspiratie & blog