Penne met gevulde courgettebloem

Een recept van Peppe Giacomazza, zoals gezien in Peppe's Pasta
Foto: Roos Mestdagh ©

Wil jij een keukenrobot van KitchenAid winnen? Doe dan nu mee en win!

Wil jij een keukenrobot van KitchenAid winnen? Doe dan nu mee en win!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
250 g gedroogde penne
1,5 aubergine, geschild en in blokjes
1 scheutje olijfolie
2 courgettebloemen
10 kleine kerstomaatjes, in stukjes
5 el ricotta
3 el gemalen Parmezaanse kaas
50 g mortadella, in schijfjes
0,5 bolletje mozzarella, in blokjes
2 el fijngesneden basilicum
versgemalen zwarte peper - zout

Bereiden:

Kook de penne beetgaar in gezouten water met een scheutje olijfolie.

Haal de bloem van de courgette en snijd de courgettes in kleine blokjes. Bak de aubergine krokant in een scheutje olijfie en breng op smaak met peper en zout. Doe de courgette en kerstomaten erbij en bak al roerend enkele minuten mee. Voeg enkele eetlepels kookvocht van de pasta toe en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen.

Meng de ricotta met de Parmezaanse kaas en basilicum en breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Vul de courgettebloemen op met het mengsel en bak krokant in een scheutje olijfolie.

Werk af:

Werk de saus af met de rest van de basilicum. Giet de pasta af en roer door de saus. Schep de mortadella en mozzarella eronder en verdeel over 2 borden.

Uit het boek "Peppe’s Bella Vita"

Waar is het leven mooier dan in een échte Italiaanse pizzeria? In de keuken van een volkse trattoria in Bologna misschien, waar een struise mamma puur op buikgevoel de pasta maakt, zoals moeder het haar heeft geleerd. Of op het rijstfestival op het platteland van Verona. Honderden koks maken er hun beste risotto klaar, honderdduizenden mensen proeven en genieten. Je gelooft je ogen niet!

In mijn vorige boek Njamma Mia! hebben we al een reis gemaakt langs de twintig Italiaanse regio’s. Nu keren we terug voor de drie gerechten die het leven in Italië smaak geven: pizza, pasta en risotto. Ik verklap je alle keukengeheimen en vertel je ook de verhalen, legendes en tradities achter de producten en recepten. Mijn broer Gaspare selecteerde lekkere Italiaanse wijnen en er zijn zelfs adresjes voor wie op reis wil naar Napels, Bologna of Verona.

Hoe bak je een luchtige, krokante pizza? Met welke rijst maak je de beste risotto? En hoe voorkom je dat ravioli openbarst tijdens het koken? In dit boek leg ik je de spelregels voor pizza, pasta en risotto in detail uit. De basisrecepten worden stap voor stap getoond en zijn het vertrekpunt voor veertig heerlijke recepten. Sommige heb je misschien gezien op njam! of geproefd in La Botte, andere ontdek je hier voor het eerst.

Aan de slag dus! Italiaans koken is reizen, een verhaal vertellen met ingrediënten en feestvieren met al je zintuigen. Dek de tafel, nodig je vrienden en familie uit en het feest kan beginnen! La vita è bella… in cucina ed a tavola!

  • Titel: Peppe’s Bella Vita
  • Uitvoering: Hard Cover
  • Afmetingen: 203x270mm
  • ISBN: 978-90-5916-839-8
  • Pagina's: 216
  • Fotografie: Roos Mestdagh en Koen Bauters
Lees meer over Peppe’s Bella Vita

Inspiratie & blog